Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εconomist: Ηλίθιο το δημοψήφισμα - Τελευταία ευκαιρία για τον Tσίπρα η πρόταση Juncker

tags :
Εconomist: Ηλίθιο το δημοψήφισμα - Τελευταία ευκαιρία για τον Tσίπρα η πρόταση Juncker
"Το στοίχημα για Ελλάδα και θεσμούς είναι να επιτευχθεί η συμφωνία πριν την καταληκτική ημερομηνία της 20ης Ιουλίου"
Το δημοψήφισμα ήταν μία μεγάλη ανοησία του Αλέξη Τσίπρας, ο οποίος πρέπει τώρα να «διορθώσει» το λάθος του αποδεχόμενος την πρόταση της Κομισιόν, επισημαίνει ο Economist, σε άρθρο του για την ελληνική κρίση.
Με τις προθεσμίες, εξηγεί το περιοδικό, να στενεύουν διαρκώς, η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη, καθώς η επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών στις τράπεζες και η αθέτηση της πληρωμής προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαιώνει τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας.
«Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν ο κ. Τσίπρας θα εκμεταλλευτεί την τελευταία προσφορά του κ. Juncker, προκειμένου να βγάλει την Ελλάδα από το γκρεμό» αναφέρει ο Economist.
Το στοίχημα για Ελλάδα και θεσμούς είναι να επιτευχθεί η συμφωνία πριν την καταληκτική ημερομηνία της 20ης Ιουλίου, όπου η Ελλάδα καλείται να καταβάλλει 3,5 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η στάση πληρωμών προς την ΕΚΤ θα σηματοδοτήσει την έξοδο από την Ευρωζώνη. «Ο χρόνος δεν είναι με την πλευρά της Ελλάδας» προσθέτει το δημοσίευμα, ενώ διευκρινίζει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της απροθυμίας της Αθήνας να αλλάξει άποψη σχετικά με το δημοψήφισμα.
«Η ανόητη προκήρυξη του δημοψηφίσματος έχει εκτινάξει τις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών» τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ καταλήγει, αποσαφηνίζοντας ότι οι δημοσκοπήσεις είναι εναντίον της κυβέρνησης.


Embedded image permalink



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης