Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ελληνική κρίση και αγορές ομολόγων και συναλλάγματος – Νηνεμία πριν από την καταιγίδα;

Deutsche Bank: Ελληνική κρίση και αγορές ομολόγων και συναλλάγματος – Νηνεμία πριν από την καταιγίδα;
Συγκρατημένη η πτώση στις αγορές ομολόγων και συναλλάγματος
Στον αντίκτυπο της συνεχιζόμενης ελληνικής κρίσης στις αγορές ομολόγων και συναλλάγματος αναφέρεται σε σημείωμά της η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, σημειώνοντας ότι η πτώση που καταγράφεται είναι συγκρατημένη.
«Όπως αναμενόταν, στις αγορές ομολόγων της αναδυόμενης Ευρώπης καταγράφηκε μερική πίεση, με την εξαίρεση της Ρουμανίας, που τα spreads διευρύνθηκαν στο μισό των 20 μονάδες βάσης που είδαμε να αυξάνονται σε αυτά των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας», επισημαίνεται και προστίθεται ότι «σχετικά συγκρατημένη ήταν και η κίνηση στις αγορές συναλλάγματος».
Το αν αυτό αποδεικνύει ότι πρόκειται για τη νηνεμία πριν από την καταιγίδα, παραμένει ακόμη ασαφές, σημειώνει η Deutsche Bank και συμπληρώνει ότι «αν οι προσεχείς δημοσκοπήσεις καταδείξουν ένα "όχι" όσον αφορά το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της Κυριακής, θα περιμέναμε περισσότερη μεταβλητότητα».
Τα μακροοικονομικά θεμελιώδη υποδηλώνουν λιγότερες πιθανότητες μετάδοσης της κρίσης έναντι του 2010-2012.
Η άμεση έκθεση του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερη, σημειώνεται και προστίθεται ότι η Ευρωζώνη εν γένει και οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι σε πιο ισχυρή θέση.
Επίσης, τα εργαλεία για τη διαχείριση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ είναι πιο ισχυρά έναντι του παρελθόντος.
Η ΕΚΤ δεν θα ανεχθεί μια «σύσφιγξη» των χρηματοπιστωτικών συνθηκών και έχει αποδείξει την ικανότητά της να παρεμβαίνει στις αγορές ομολόγων με το πρόγραμμα QΕ.
Το μόνο στοιχείο που έχει επιδεινωθεί και είναι σημαίνων, είναι η πολιτική και η άνοδος των λαϊκίστικων κομμάτων στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης