Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Διακοπές στην Ελλάδα - Σε λάθος περίοδο υπέβαλε capital controls βλάπτοντας τον τουρισμό της

Reuters: Διακοπές στην Ελλάδα - Σε λάθος περίοδο υπέβαλε capital controls βλάπτοντας τον τουρισμό της
Το 2014 ο τομέας του τουρισμού έφερε έσοδα στη χώρα 29 δις ευρώ που ανέρχονται στο 17% του ΑΕΠ
«Σε λάθος περίοδο η Ελλάδα υπέβαλε Capital Controls καθώς ο τουρισμός της θα πληγεί ανεπανόρθωτα» υπογραμμίζει στο Reuters ο αρθρογράφος Olaf Storbeck με τον τίτλο «Διακοπές στην Ελλάς».
Ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι η τουριστική βιομηχανία είναι από τους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας στην προσπάθεια της να ορθοποδήσει.
Το 2014 ο τομέας αυτός έφερε έσοδα στη χώρα 29 δις ευρώ που ανέρχονται στο 17% του ΑΕΠ της σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Τουριστικού Οργανισμού (WTTC).
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 700 χιλιάδες άτομα εργάζονται στου τουρισμό στην Ελλάδα, το 5% στο συνολικό τομέα απασχόλησης.
Μετά το 2014 ο τουρισμός στην Ελλάδα παρουσίασε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη ο οποίος παρατάθηκε μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2015.
Όμως σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδας τα 2/3 των κερδών στον τουρισμό εμφανίζεται στο τελευταίο τετράμηνο του έτους.
Το 2009-2010 εξαιτίας των βίαιων διαδηλώσεων στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις ο τουρισμός μειώθηκε κατά 10% για δύο χρόνια στη σειρά.
Τώρα η ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί για το γεγονός ότι οι τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τα καθημερινά τους έξοδα με το όριο των 60 ευρώ που έχει επιβληθεί από τις τράπεζες, εάν βρουν ένα ΑΤΜ που να έχει χρήματα.
Την ίδια ώρα ευρωπαϊκοί τουριστικοί οργανισμοί και υπουργεία εξωτερικών έχουν εκδώσει τουριστικές οδηγίες για τους πολίτες τους που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα γεγονός που μπορεί να βλάψει σημαντικά για αυτήν αλλά και τις απόμενες χρονιές την ισχυρότερη βιομηχανία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης