Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

New York Times: Οι επόμενες ημέρες θα αλλάξουν ριζικά την Ελλάδα και την Ευρώπη

New York Times: Οι επόμενες ημέρες θα αλλάξουν ριζικά την Ελλάδα και την Ευρώπη
Οι επόμενες ημέρες θα μεταβάλλουν οριστικά ένα σχέδιο που χτίζεται τα τελευταία 60 χρόνια και αποσκοπεί στη δημιουργία της Ενωμένης Ευρώπης
Με τον τίτλο ότι «οι επόμενες ημέρες θα αλλάξουν ριζικά την Ελλάδα και την Ευρώπη» ο αρθρογράφος των New York Times, Neil Irwin υπογραμμίζει ότι «η ελληνική κρίση δεν τελειώνει με μια έκρηξη αλλά με ένα δημοψήφισμα».
Όπως υποστηρίζει «ήταν εύκολο να αγνοήσει κανείς τι γινόταν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με τα συνεχιζόμενα συμβούλια στις Βρυξέλλες που συνήθως δεν κατέληγαν πουθενά» σχολιάζει λέγοντας ότι « η εικόνα αυτή άλλαξε και είναι καιρός να δοθεί λίγη προσοχή».
«Οι επόμενες ημέρες θα μεταβάλλουν οριστικά ένα σχέδιο που χτίζεται τα τελευταία 60 χρόνια και αποσκοπεί στη δημιουργία της Ενωμένης Ευρώπης. Το πρόβλημα είναι, όπως τονίζει, ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν αυτή η αλλαγή θα είναι θετική ή αρνητική».
Το άρθρο παραθέτει τη σειρά των γεγονότων που οδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση έξω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τον Α. Τσίπρα να ανακοινώνει την απόφαση για δημοψήφισμα και την πορεία των ελληνικών τραπεζών προς την αργία και τον έλεγχο κεφαλαίων.
«Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα βγει από τις κάλπες του δημοψηφίσματος» διερωτάται ο Neil Irwin, εκφράζοντας ανοικτά πλέον το φόβο οι έλληνες να κάψουν τα ευρώ τους και να επιστρέψουν στη δραχμή.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης