Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN: Αγωνία για την Ελλάδα - Νέα παρέμβαση Obama σε Merkel για επίλυση του ελληνικού ζητήματος

CNN: Αγωνία για την Ελλάδα - Νέα παρέμβαση Obama σε Merkel για επίλυση του ελληνικού ζητήματος
Tην ώρα που η Ελλάδα ζει ιστορικές στιγμές οι ευρωπαίοι δανειστές βρίσκονται αντιμέτωποι με τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του ευρώ
«Οι Τράπεζες στην Ελλάδα δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα καθώς η κυβέρνηση αγωνίζεται να αποτρέψει την κατάρρευση του τραπεζικού της συστήματος από τον πανικό» υποστηρίζει το αμερικανικό δίκτυο CNN.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έχει επιβληθεί πιστωτικό όριο στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ με τους έλληνες να ενημερώνονται για τα μέτρα αυτά, αργά το βράδυ της Κυριακή.
Το αμερικανικό δίκτυο σχολιάζει οτι «την ώρα που η Ελλάδα ζει ιστορικές στιγμές οι ευρωπαίοι δανειστές βρίσκονται αντιμέτωποι με τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του ευρώ» αναφερόμενο σε μία ακόμη τηλεφωνική παρέμβαση του προέδρου Obama ο οποίος συνομίλησε με την Angela Merkel το βράδυ της Κυριακής για το ελληνικό ζήτημα.
Στη συνομιλία τους οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να κάνουν βήματα προς την επίλυση του ζητήματος καθώς παραμένουν επικίνδυνα άγνωστες οι συνέπειες ενός Grexit.
Το δίκτυο αναφέρει ότι η «αγωνία για την πορεία της Ελλάδας κορυφώθηκε όταν ο έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου» λέγοντας ότι «μέχρι εκείνη τη στιγμή οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν στρέψει την προσοχή τους στην ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων από την ελληνική κρίση.
Το CNN σχολιάζει το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τους πολίτες για το τι σημαίνει ο έλεγχος κεφαλαίων ενώ υπογραμμίζει ότι αργά το βράδυ αποκαλύφθηκε ότι το ανώτατο όριο ανάληψης θα είναι τα 60 ευρώ.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την επομένη του δημοψηφίσματος, Δευτέρα 6 Ιουλίου, ενώ η ΕΚΤ αποφάσισε να παρέχει στις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA το όριο που είθε θεσπιστεί την περασμένη Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης