Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rahbari (Citigroup): Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ - Πιθανή η αλλαγή της κυβέρνησης ή των θεσμών

tags :
Rahbari (Citigroup):  Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ - Πιθανή η αλλαγή της κυβέρνησης ή των θεσμών
Πριν από τρία χρόνια η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έφτανε το 50% πριν από 18 μήνες έχει εκτοξευτεί στο 90%
Ο οικονομολόγος Ebrahim Rahbari της Citigroup Inc ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε τον Φεβρουάριο του 2012, διεθνώς τον όρο Grexit περιγράφοντας τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη εκφράζει τώρα τη βεβαιότητα ότι η «Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ».
Σε επιστολή με την οποία ενημερώνει τους πελάτες του ο Rahbari εκφράζει την πεποίθηση ότι οι έλληνες ψηφοφόροι θα στραφούν στο ΝΑΙ επιλέγοντας την παραμονή της χώρας στο ευρώ ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρώπη δεν υπάρξει πλέον για αυτή την χρονιά και μειώνεται σημαντικά και για τα επόμενα χρόνια.
Πριν από τρία χρόνια ο Rahbari και οι συνάδελφοι τους υποστήριζαν ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έφτανε το 50% πριν από 18 μήνες έχει εκτοξευτεί στο 90%.
Επικαλούμενο δημοσκοπήσει σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα, το πρακτορείο υποστηρίζει ότι η μεγάλη πλειονότητα των ελλήνων επιθυμεί να παραμείνει κάτω από την ομπρέλα της ευρωζώνης, παρα το φόβο για περεταίρω αύξηση φόρων , μειώσεις δαπανών και με την ανεργία να κυμαίνεται πλέον στο 25%.
«Εάν υπερισχύσει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ή ένα μη πειστικό ΝΑΙ θα είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει την πρόθεση να εφαρμόσει τα μέτρα» υπογραμμίζει ο Rahbari τονίζοντας ότι «εκτός κι αν αλλάξει η ελληνική κυβέρνηση ή υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, στην πλευρά των δανειστών». 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης