Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Το δημοψήφισμα μεγιστοποιεί την έκθεση της Ευρώπης στην Ελλάδα, λόγω ELA

tags :
Citigroup: Το δημοψήφισμα μεγιστοποιεί την έκθεση της Ευρώπης στην Ελλάδα, λόγω ELA
Ξεκάθαρα στο ευρωπαϊκό γήπεδο η μπάλα για τον ELA στις ελληνικές τράπεζες 
Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα μεγιστοποιεί την έκθεση της Ευρώπης στη χώρα, καθώς τοποθετεί τη μπάλα ξεκάθαρα στο ευρωπαϊκό γήπεδο, επισημαίνει σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση χρέους, η Citigroup.
Αναλυτικότερα, επισημαίνει πως το βάρος της απόφασης για το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες πέφτει εξολοκλήρου πλέον στους Ευρωπαίους.
Σημειώνει, ακόμα, πως το δημοψήφισμα δίνει τη δυνατότητα την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας να υποστηρίξει ότι έκανε ότι μπορούσε και τώρα χρειάζεται ευρεία πολιτική συναίνεση για να προχωρήσει.
Ωστόσο, εκτιμά ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κρύβει και άλλους άσσους στο μανίκι του, ώστε να φανεί πως οι διαπραγματεύσεις σημειώνουν πρόοδο.
Άλλο ένα πρόβλημα, που ανακύπτει, σύμφωνα με την Citigroup, είναι πως το δημοψήφισμα ενδέχεται να εκπλήξει δυσάρεστα πολιτικούς, οι οποίοι προσπαθούν πολύ να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα.
Ο κ. Τσίπρας φέρεται να ενημέρωσε την Angela Merkel και τον Francois Hollande, προτού κάνει το διάγγελμα, ωστόσο φέρεται να μίλησε με τον Mario Draghi, μετά.
Αμφίβολο παραμένει το αν είχε επικοινωνία με την Christine Lagarde, όπως και τι ακριβώς είχε πει σε αυτούς με τους οποίους επικοινώνησε, αναφέρει η Citigroup.
Τέλος, εκτιμά πως το δημοψήφισμα θα μπορούσε να εξελιχθεί και θετικά, με τον ελληνικό λαό να ψηφίζει «ναι» και τους πιστωτές να προβαίνουν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης