Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Πώς οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - πιστωτών θα επηρεάσουν τις αγορές – Ποια τα σενάρια

Deutsche Bank: Πώς οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - πιστωτών θα επηρεάσουν τις αγορές – Ποια τα σενάρια
Αν επιτευχθεί συμφωνία, θα καταγραφεί ράλι ανακούφισης, διαφορετικά οι αγορές θα βιώσουν αξιοσημείωτη περίοδο αστάθειας, σημειώνει η γερμανική τράπεζα
Τα δύο σενάρια για το τι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι αγορές, ανάλογα από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο ελληνικό ζήτημα το σαββατοκύριακο, παρουσιάζει ο αναλυτής της Deutsche Bank, Jim Reid.
Αν και το βασικό σενάριο της τράπεζας είναι ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής, ωστόσο σημειώνεται ότι αν δημιουργούνται οι συνθήκες ενός ατυχήματος, τότε το σοκ δεν θα ήταν πολύ μεγάλο.
Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, αν υπάρξει ατύχημα, τότε θα πρέπει να αναμένεται μια περίοδος αξιοσημείωτης αστάθειας, όμως θα περίμενε κανείς ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πλημμυρίσουν το σύστημα με ακόμη περισσότερη ρευστότητα αν τα πράγματα κλιμακωθούν.
Δεδομένου αυτού και της μειωμένης πιθανότητας μετάδοσης της κρίσης έναντι του 2011-2012, το αρνητικό κλίμα θα μπορούσε να διαρκέσει μερικές μέρες ή εβδομάδες αντί για μήνες.
Θα ήταν πιθανώς ένα μεγάλο πλήγμα για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ευρώ, δεδομένου ότι θα δημιουργούνταν ένα προηγούμενο, όμως αυτό αποτελεί μια μεσοπρόθεσμη ιστορία, σημειώνεται.
Από την άλλη πλευρά, αν επιτευχθεί μια συμφωνία, κατά την Deutsche Bank, θα καταγραφεί ράλι ανακούφισης στις αγορές, καθώς φαίνεται ότι οι επενδυτές έχουν παραμείνει τελευταία στο περιθώριο.
Πιθανόν να καταγραφεί ενίσχυση της κινητικότητας στις κεφαλαιαγορές ύστερα από ένα σχετικά ήρεμο δίμηνο στην Ευρώπη, λόγω των υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων και πιο πρόσφατα στην Ελλάδα.
Έτσι, όπως σημειώνεται, πολλά παίζονται αυτό το διήμερο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης