Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Ο βαθμός προσήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στις προεκλογικές δεσμεύσεις θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας

Bloomberg: Ο βαθμός προσήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στις προεκλογικές δεσμεύσεις θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας
Το Σαββατοκύριακο προσφέρει περιθώριο σε Ελλάδα και δανειστές να καταστρώσουν έναν οδικό χάρτη
Την προσήλωση στις προεκλογικές δεσμεύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε χρεοκοπία, αναμένεται να αναθεωρήσει στο σημερινό κυβερνητικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξετάσει το κατά πόσο η κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Φυσικά, σχολιάζει το δημοσίευμα, η πιστή τήρηση των δεσμεύσεων θα καταστήσει ανέφικτη τη συμφωνία, οδηγώντας την Ελλάδα στη χρεοκοπία.
Παράλληλα, ελλοχεύει και ο κίνδυνος της τραπεζικής κατάρρευσης, καθώς οι εκροές καταθέσεων επιταχύνεται διαρκώς.
Με τις αγορές κλειστές, αναφέρει το Bloomberg, το Σαββατοκύριακο προσφέρει περιθώριο σε Ελλάδα και δανειστές να καταστρώσουν έναν οδικό χάρτη, ο οποίος θα οδηγήσει σε οριστική συμφωνία τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής.
Βέβαια, ο χρόνος μετράει αντίστροφα, καθώς η προθεσμία της 30ης Ιουνίου θα κρίνει εάν η Ελλάδα θα κηρύξει ή όχι στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ.
Όμως, η συμφωνία δεν φαντάζει βέβαιη, καθώς ο Ν. Παππάς επανέλαβε το Σάββατο ότι οι κόκκινες γραμμές για συντάξεις, μισθούς και χρέος παραμένουν.
Με την οικονομία να αιωρείται και τις τράπεζες να αιμορραγούν, είναι αβέβαιο το χρονικό διάστημα, όπου η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται με τους δανειστές, εξηγεί το αμερικανικό πρακτορείο.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, η ΕΚΤ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αναθεωρήσει το ύψος του ELA.
Εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων, καταλήγει το Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας ακύρωσε το προγραμματισμένο για τις 23 Ιουνίου, ταξίδι στο Στρασβούργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης