Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Η κρίση στην Ελλάδα προκαλεί μεγάλες εκροές από τα ομόλογα….των ΗΠΑ

Bank of America: Η κρίση στην Ελλάδα προκαλεί μεγάλες εκροές από τα ομόλογα….των ΗΠΑ
Τα κεφάλαια από τα ομόλογα μετατοπίζονται....στις μετοχές
Οι επενδυτές ρευστοποιούν θέσεις τους από τις αγορές ομολόγων παγκοσμίως και ειδικά από τα αμερικανικά ομόλογα και λόγω της κρίσης της Ελλάδος αναφέρει σε ανάλυση της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch.
Οι εκροές την τρέχουσα εβδομάδα ήταν οι μεγαλύτερες από το 2013 και αυτό δείχνει ότι οι επενδυτές.
Το 2013 είχαν υπάρξει σημαντικές εκροές γιατί η FED είχε ανακοινώσει την αρχή του τέλους τους προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Με βάση την Bank of America Merrill Lynch η ελληνική κρίση χρέους είναι η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας, ακολουθεί η άνοδος των αποδόσεων των γερμανικών bund και οι ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ έχουν εντείνει τις εκροές.
Με βάση την Βank of America οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος υπέστησαν την μεγαλύτερη εκροή σε εβδομαδιαία βάση εντός του 2015 και είναι ανάλογης κλίμακας με την εκροή που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2013 ακριβώς δύο χρόνια πριν.
Οι εκροές έφθασαν τα 1,1 δισεκ. δολάρια.
 Ωστόσο, οι επενδύσεις στα κρατικά ομόλογα, κατέγραψαν την μεγαλύτερη μεταβλητότητα  μεταβλητότητας, με εκροές σε εβδομαδιαία βάση ρεκόρ 2,7 δισ.
Η συνολική εκροή από κεφάλαια σταθερού εισοδήματος έφθασαν τα 6 δισ που είναι μια από τις υψηλότερες εκροές των δύο τελευταίων ετών στις ΗΠΑ.
Η Bank of America υποστηρίζει ότι οι ροές σε μετοχές είναι πιθανό να είναι οι υψηλότερες σε εβδομαδιαία βάση.
Αυτή την εβδομάδα, υπήρξαν εισροές 1,8 δισεκ. δολαρίων σε  ευρωπαϊκές μετοχές - η μεγαλύτερη εισροή των τελευταίων 4 εβδομάδων -


Εισροές - εκροές από χαρτοφυλάκια σταθερού εισοδήματος


Screen Shot 2015 06 19 at 7.41.41 AM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης