Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Telegraph: Η Ευρώπη δεν αντέχει να χάσει την Ελλάδα - Ελκυστικά τα ρωσικά ρούβλια

tags :
Telegraph: Η Ευρώπη δεν αντέχει να χάσει την Ελλάδα - Ελκυστικά τα ρωσικά ρούβλια
Ακρογωνιαίος λίθος της Ε.Ε. η Ελλάδα
Ακρογωνιαίο λίθο του τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος χαρακτηρίζει την Ελλάδα η βρετανική εφημερίδας Telegraph, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν θα αντέξει να τη χάσει.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η Ελλάδα πολέμησε τους Ναζί και έγινε το πρώιμο πεδίο μάχης του Ψυχρού Πολέμου. Στη συνέχεια βίωσε τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της από τη 17 Νοέμβρη.
«Σήμερα, μια κομουνιστική επανάσταση θα ήταν μια ιδέα διασκεδαστική.
Όπως στις Βαλτικές χώρες, έτσι και εμείς θέλουμε να φανταζόμαστε πως η ιδεολογική νίκη της Δύσης στη χώρα των ταβερνών και των καλοκαιρινών διακοπών, είναι δεδομένη, αλλά δεν είναι», προειδοποιεί η εφημερίδα.
Αυτό το καλοκαίρι σε όλες τις παραλίες της Ελλάδας θα ακούσεις τουρίστες να μιλούν ρώσικα.
«Αν ήμουν Έλληνας και έβλεπα τις συντάξεις να διαλύονται επειδή το ζητάει το Βερολίνο, θα αντιμετώπιζα με ελκυστικό τρόπο το να πλησιάσω τη Μόσχα», αναφέρει ο αρθρογράφος της Telegraph.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στα χρόνια της κρίσης το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα υποχώρησε ραγδαία με αποτέλεσμα να πλησιάζει τας επίπεδα των γειτόνων της που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του Σιδηρούν Παραπετάσματος.
Σήμερα τα πράγματα πηγαίνουν προς το χειρότερο.
Το status quo δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.
Και κάπου εκεί τα ρωσικά ρούβλια μπορούν να γίνουν ελκυστικά».
Αν και οι Έλληνες είναι οι αρχιτέκτονες της δικής τους πτώσης και πρωταθλητές στη διαφθορά, η αδιαλλαξία πρέπει να δώσει τη θέση της στον ρεαλισμό, σημειώνει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης