Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Telegraph: Ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών θα καταθέσει η Ελλάδα

tags :
Telegraph: Ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών θα καταθέσει η Ελλάδα
Λύση πριν την 30η Ιουνίου βλέπουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την Telegraph
Η Ελλάδα είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με στόχος να βάλει φρένο στις ενέργειες των δανειστών, οι οποίες παραβιάζουν τα δικαιώματα που αναγνωρίζουν οι συνθήκες, μεταδίδει η βρετανική Telegraph, επικαλούμενη πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Εν όψει της διορίας της 30ης Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία ολοκληρώνεται το ελληνικό πρόγραμμα και πρέπει να πληρωθεί το ΔΝΤ, αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι η τελική λύση μπορεί να έρθει νωρίτερα, καθώς οι καταθέτες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν να σηκώσουν τα χρήματά τους αν δεν υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα, πυροδοτώντας ένα bank run.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «μας προκαλεί μία μικρή έκπληξη που δεν έχει συμβεί ακόμη.
Οι καταθέτες έχουν φανεί πολύ ψύχραιμοι».
Χθες η βρετανική εφημερίδα έγραφε ότι η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται σχέδιο που προβλέπει χρεοκοπία ισλανδικού τύπου για την Ελλάδα και εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας.
Ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας, Ambrose Evans-Pritschard, επικαλούμενος πηγές μέσα από το κόμμα, ισχυρίζεται ότι το σχέδιο περιλαμβάνει μέτρα όπως έλεγχο κεφαλαίων και δημιουργία μιας κεντρικής τράπεζας που θα μπορεί να στηρίξει το νέο οικονομικό σύστημα.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, παρόλο που η εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος μπορεί να φαίνεται καλή στη θεωρία, ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν ασύμβατο με τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη και θα επέβαλε τη γρήγορη επιστροφή στη δραχμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης