Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνει την άριστη αξιολόγηση AAA για τον ESM - Αμετάβλητη και η αξιολόγηση ΑΑ του EFSF

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνει την άριστη αξιολόγηση AAA για τον ESM - Αμετάβλητη και η αξιολόγηση ΑΑ του EFSF
H απόφαση της Fitch να επιβεβαιώσει την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ του ESM αντανακλά την ισχυρή στήριξη που λαμβάνει από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης
Την άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ΕSM επιβεβαίωσε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
Ειδικότερα, η Fitch επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του ESM στο ΑΑΑ, με σταθερό outlook, ενώ ταυτόχρονα διατήρησε αμετάβλητη και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση στο F1+.
Επίσης, η Fitch επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του EFSF στο ΑΑ, αλλά και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγησή του στο F1+.
Όπως επισημαίνει ο οίκος, η απόφασή του να επιβεβαιώσει την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ του ESM αντανακλά την ισχυρή στήριξη που λαμβάνει από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης.
Σύμφωνα πάντα με τη Fitch, ο ESM χαίρει της υψηλής στήριξης και των 19 κρατών μελών της Ευρωζώνης, ενώ ο ρόλος του στην κατεύθυνση επίλυσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους είναι καθοριστικός.
Σε ό,τι αφορά τον EFSF, η αξιολόγηση ΑΑ που λαμβάνει αντανακλά τις ισχυρές εγγυήσεις που του παρέχουν τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης για να εκδίδει χρέος.
Yπενθυμίζεται ότι ο EFSF έχει σταματήσει να εγκρίνει προγράμματα χορήγησης δανείων στα ευρωπαϊκά κράτη, στα τέλη Ιουνίου του 2013, ωστόσο θα παραμείνει σε λειτουργία, μέχρις ότου αποπληρωθεί το σύνολο των δανείων που έχει χορηγήσει.
H μεγάλη έκθεση του EFSF στην Ελλάδα μετριάζεται από τη μεγάλη ωρίμανση των δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης