Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Στο 1,25% η επόμενη αντίσταση για το 10ετές γερμανικό ομόλογο

Brown Brothers Harriman:  Στο 1,25% η επόμενη αντίσταση για το 10ετές γερμανικό ομόλογο
Μετά την περιοχή του 1%, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου κινείται προς τα υψηλά του περασμένου Σεπτεμβρίου, στο 1,11%
Στην πρόσφατη ισχυρή πτώση (άνοδος αποδόσεων και πτώσης τιμών) της γερμανικής αγοράς ομολόγων αναφέρεται η Brown Brothers Harriman, η οποία σημειώνει ότι η επόμενη ισχυρή αντίσταση για την απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου θα είναι η περιοχή κοντά στο 1,25%.
Ειδικότερα, αναφέρει ότι η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου πέρασε από το 1% και πλέον πλησιάζει τα υψηλά που είχε σημειώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο 1,11%, με επόμενο σημαντικό σημείο αντίστασης την περιοχή κοντά στο 1,25%.
Παράλληλα σημειώνει ότι το συνεχές sell off των γερμανικών ομολόγων φαίνεται να βοηθά ώστε το ευρώ να αναρριχηθεί υψηλότερα.
Όπως αναφέρει, το ευρώ είχε διαπραγματευτεί για λίγο στα υψηλά της περασμένης εβδομάδας στα επίπεδα του 1,1380 ανά δολάριο, όμως δεν έμεινε κοντά σε αυτά τα επίπεδα για πολύ, υποχωρώντας στην περιοχή των 1,1300 ευρώ ανά δολάριο.
«Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι καινούργιο», σημειώνει και προσθέτει ότι έχει αποκτήσει από μόνο του μια δυναμική, μετά και τη μείωση των αποπληθωριστικών πιέσεων.


Στο 1,02% η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου - Συνεχίζεται η επιδείνωση λόγω Ελλάδος

Στο 1,020% βρέθηκε σήμερα το 10ετές Γερμανικό ομόλογο απόρροια της ανησυχίας που προκαλεί η Ελλάδα σε όλη την ευρωζώνη.
Το φαινόμενο της πτώσης των τιμών και της ανόδου των ομολόγων είναι πανευρωπαικό και έχει ιδιαίτερη σημασία
1)Γιατί είναι πανευρωπαικό αφορά όλα τα ομόλογα της Ευρώπης
2)Σημειώνεται εν μέσω προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Το QE το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης προκάλεσε ακραίες στρεβλώσεις με συνεχή ιστορικά χαμηλά και 64 ομόλογα να εμφανίζουν αρνητικές αποδόσεις, ωστόσο ο ελληνικός κίνδυνος πλήττει όλη την Ευρώπη
3)Είναι παράταιρο αλλά για πρώτη φορά δεν ισχύει το κλασσικό επενδυτικό ρητό πτήση στην ποιότητα και ασφάλεια.
Συνήθως όταν μια αγορά κινδυνεύει οι επενδυτές στρέφονται στα πιο ασφαλή επενδυτικά καταφύγια αυτό δεν συμβαίνει την τρέχουσα περίοδο, γιατί ο κίνδυνος εξάπλωσης της ελληνικής κρίσης είναι πολύ μεγάλος.
Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει δεν θα μείνει ανεπηρέαστη καμία αγορά, αυτή είναι η πραγματική αιτία της πτώσης των ευρωπαικών ομολόγων.
Για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2014, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, του bund, βρέθηκε πάνω από 1%.
Η άνοδος της απόδοσης έχει προβληματίσει την αγορά, δεδομένου του ότι τον Απρίλιο βρέθηκε στα ιστορικά χαμηλά του 0,05%, εξαιτίας του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το επονομαζόμενο και QE.
Πάντως, οι τεχνικοί αναλυτές εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την πορεία του bund, καθώς στα επίπεδα των 0,997% βρίσκεται το ισχυρό επίπεδο αντίστασης, το οποίο θα απαιτήσει σημαντικές αλλαγές για να διασπαστεί.

Η πορεία του 10ετούς γερμανικού ομολόγου



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης