Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco για Grexit: Θα έχει επιπτώσεις, αλλά δεν πρόκειται να… χάσουμε και τον ύπνο μας

tags :
Pimco για Grexit: Θα έχει επιπτώσεις, αλλά δεν πρόκειται να… χάσουμε και τον ύπνο μας
«Η ΕΚΤ έχει συγκροτήσει ένα σταθερό τείχος ασφαλείας, το οποίο θωρακίζει την Ευρωζώνη από την ελληνική κρίση»
Καθησυχαστική για τις επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου Grexit εμφανίζεται η Pimco, απορρίπτοντας την αθρόα τρομολαγνεία.
Ειδικότερα, σε ειδική τους έκθεση, οι αναλυτές της Pimco, Mike Amey και Andrew Balls, επισημαίνουν πως αν και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για την Ευρωζώνη, εντούτοις δεν πρόκειται να… χάσουμε και τον ύπνο μας!
Όπως εξηγούν χαρακτηριστικά, το Grexit αναπόφευκτα θα επιφέρει ορισμένες αναταράξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, οι οποίες ωστόσο, δεν καθίστανται ικανές να γίνουν φορείς μεγαλύτερων προβλημάτων στη Γηραιά Ήπειρο.
«Η ΕΚΤ έχει συγκροτήσει ένα σταθερό τείχος ασφαλείας, το οποίο θωρακίζει την Ευρωζώνη από την ελληνική κρίση» επισημαίνουν οι αναλυτές της Pimco.
Πανομοιότυπη είναι η εκτίμηση τους και για το Brexit, το οποίο θεωρούν πως δεν πρόκειται να επιφέρει σημαίνουσες αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα, εκτιμούν πως εάν η βελτίωση της «εικόνας» της Ευρώπης συνεχιστεί, τότε ενδεχομένως να αποφευχθεί το Brexit.
Αναφερόμενοι στο διεθνές χρηματοπιστωτικό κλάδο, διαβεβαιώνουν πως αντιμετωπίζει τους χαμηλότερους κινδύνους των τελευταίων ετών.
«Η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, παρά τις σημαντικές απώλειες των ιδιωτών μετοχών» εξηγούν καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης