Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FXStreet: Ανοδικά κινείται η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου εν όψει πιθανής συμφωνίας με την Ελλάδα

FXStreet: Ανοδικά κινείται η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου εν όψει πιθανής συμφωνίας με την Ελλάδα
Θετικά για το ευρωπαϊκό νόμισμα λειτουργούν και τα ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη
Οι συνεχιζόμενες εικασίες σχετικά με μια επικείμενη συμφωνία Ελλάδας – πιστωτών αυτή την εβδομάδα, αλλά και τα ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ ωθούν ανοδικά την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ μια ανοδική διάσπαση του 1,1050 δολ. μπορεί να οδηγήσεις προς το 1,1120 δολ.
Σύμφωνα με το FXStreet, το ευρώ διέσπασε ανοδικά το επίπεδο του 1,1000 δολαρίου και χτύπησε νέο υψηλό στο 1,1055, υποστηριζόμενο από τις εικασίες ότι είναι πιθανόν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της πριν από το τέλος της εβδομάδας.
Οι εντάσεις σχετικά με την πληττόμενη χώρα, σημειώνεται, ενισχύθηκαν αυτή την εβδομάδα, με τις διαπραγματεύσεις να εντατικοποιούνται και τον έλληνα πρωθυπουργό να σημειώνει ότι η χώρα του επιθυμεί να κάνει υποχωρήσεις, αλλά και ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τα μέτρα κατά της λιτότητας, πετώντας ξανά το μπαλάκι στους πιστωτές της χώρας, τονίζοντας ότι παραμένει από αυτούς να είναι «ρεαλιστικοί».
Εν τω μεταξύ, αργά τη Δευτέρα, στο Βερολίνο, τα τρία μέλη της τρόικας φαίνεται να ολοκλήρωσαν μια συμφωνία που θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή σήμερα, Τρίτη, στον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαπραγματεύεται σε υπερπωλημένα επίπεδα, αν και θα πρέπει να αναμένεται νέα άνοδος αν διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο του 1,1000 δολαρίου.
Όπως σημειώνεται και η τεχνική εικόνα είναι επίσης θετική, ενώ αν ανανεωθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον πέραν του 1,1050, τότε θα μπορούσε να οδηγηθεί μέχρι το 1,1120, ένα ισχυρό επίπεδο αντίστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης