Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η πρόταση της Ελλάδας δεν περιλαμβάνει νέες παραχωρήσεις για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά

tags :
Reuters: Η πρόταση της Ελλάδας δεν περιλαμβάνει νέες παραχωρήσεις για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά
Η αποτυχία συμφωνίας εντός του Ιουνίου μπορεί να οδηγήσει σε ελληνική χρεοκοπία, περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και έξοδο από το ευρώ, προειδοποιεί το Reuters
Η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει περαιτέρω υποχωρήσεις στα ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πληγές που βρίσκονται κοντά στη διαπραγμάτευση.
Εργασιακό και ασφαλιστικό αποτελούν τα δύο ζητήματα «κλειδιά» , προκειμένου να κλείσει η συμφωνία και να απελευθερωθεί η χρηματοδότηση.
Όπως σχολιάζει το Reuters, Ελλάδας και δανειστές βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε διαπραγματεύσεις εδώ και μήνες, με τους δεύτερους να κατηγορούν τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν προχωρά σε υποχωρήσεις, κριτική την οποία έχει απορρίψει ο Αλέξης Τσίπρας.
Η αποτυχία συμφωνίας εντός του Ιουνίου μπορεί να οδηγήσει σε ελληνική χρεοκοπία, περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και έξοδο από το ευρώ, προειδοποιεί το Reuters.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση υπέβαλε χθες ένα νέο, ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο στους θεσμούς και ότι πλέον είναι στο χέρι της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης, να υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης