Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Η Merkel μπορεί να σώσει την Ελλάδα γιατί φοβάται τον Putin

tags :
Eurasia Group: Η Merkel μπορεί να σώσει την Ελλάδα γιατί φοβάται τον Putin
Η Ελλάδα έχει ιστορικούς οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία και ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της μπορεί να δώσει την ευκαιρία στη Μόσχα να αυξήσει την επιρροή της
Ο φόβος της Καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel για τη Ρωσία και τον πρόεδρο Putin μπορεί να την καταστήσει σωτήρα της Ελλάδας, σημειώνουν οι αναλυτές της Eurasia Group, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους πιστωτές.
Η Ελλάδα έχει ιστορικούς οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία και ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της μπορεί να δώσει την ευκαιρία στη Μόσχα να αυξήσει την επιρροή της.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για αυτόν τον κίνδυνο που ελλοχεύει σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Σύμφωνα με την Eurasia Group, η αποσταθεροποίηση της Ρωσίας λόγω της ουκρανικής κρίσης κατέστησε ακόμη δυσκολότερες της επιλογές της Ευρώπης.
Η προοπτική αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο έγινε ακόμη πιο πιεστική.
Αυτό φαίνεται να είναι το κύριο πρόβλημα για την Ευρώπη και όχι τόσο η μετάδοσης της ελληνικής κρίσης, με οικονομικούς όρους.
Και αυτό αποτελεί ένα ισχυρό επιχείρημα υπέρ της βοήθειας προς την Ελλάδα.
Μπορεί οι Συντηρητικοί Γερμανοί να μην συγκινούνται από τα αισθήματα της αλληλεγγύης, συγκινούνται όμως από τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας, σημειώνει η Eurasia Group.
H έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ πρέπει να αποφευχθεί προκειμένου να μην αυξηθεί η επιρροή της Ρωσίας στη χώρα.
Επίσης ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας θα αποσταθεροποιήσει την ικανότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε απειλήσει με τις ορδές τζιχαντιστών που θα φτάσουν στο Βερολίνο, αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, με την Eurasia Group να επισημαίνει ότι αυτή η απειλή εμπεριέχει μια δόση αλήθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης