Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blueprint Capital: Η Ελλάδα οδεύει σε πτώχευση τον Ιούνιο - Προσπάθεια Τσίπρα να λάβει στήριξη στη Σύνοδο Κορυφής

Blueprint Capital: Η Ελλάδα οδεύει σε πτώχευση τον Ιούνιο - Προσπάθεια Τσίπρα να λάβει στήριξη στη Σύνοδο Κορυφής
Ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, θα αναζητήσει πολιτική στήριξη για μια πιο ευέλικτη συμφωνία, σημειώνεται
Στις τελευταίες εξελίξεις περί την Ελλάδα αναφέρεται σε σημείωμά της η Blueprint Capital, τονίζοντας ότι η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία τον Ιούνιο και υπογραμμίζει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα αναζητήσει πολιτική στήριξη στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, που ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, στη Ρίγα της Λετονίας.
Ειδικότερα, σημειώνει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει την 5η Ιουνίου, σύμφωνα και με τις προειδοποιήσεις ελλήνων αξιωματούχων, όταν η χώρα θα κληθεί να αποπληρώσει ποσό 300 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και αν προηγουμένως δεν έχει επιτευχθεί μια συμφωνία με τους ευρωπαίους πιστωτές.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, η οποία έχει στόχο την ενίσχυση των δεσμών της Ε.Ε. με την ανατολική Ευρώπη, εκτιμάται ότι θα αναζητήσει πολιτική υποστήριξη μεταξύ των ευρωπαίων ομολόγων του για μια περισσότερο ευέλικτη συμφωνία.
Όταν και αν τα τεχνικά κλιμάκια είναι έτοιμα να συμφωνήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που θα ικανοποιούν και τις δύο πλευρές, θα υπάρξει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, ακολουθούμενη από μια συνεδρίαση του Eurogroup, ωστόσο, όπως σημειώνει η Blueprint Capital, αυτό μέλλει να γίνει αργότερα και αν όλα εξελιχθούν κατ' ευχήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης