Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Ελκυστική επένδυση η μετοχή του ΟΠΑΠ – Στα 12,5 ευρώ η τιμή στόχος - Διατηρείται η σύσταση buy

Eurobank Equities: Ελκυστική επένδυση η μετοχή του ΟΠΑΠ – Στα 12,5 ευρώ η τιμή στόχος - Διατηρείται η σύσταση buy
Αναμένει θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2015
Στα 12,5 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο για την μετοχή του Ομίλου ΟΠΑΠ η Eurobank Equities, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση buy, ήτοι για αγορές.
Ειδικότερα, σε ειδική έκθεσή της, υπό το τίτλο «OPAP: Trading Well», η Eurobank Equities τονίζει ότι οι μετοχές του Ομίλου ΟΠΑΠ πωλούνται σε discount, σε σύγκριση με τις βρετανικές στοιχηματικές εταιρείες, λόγω του αυξημένου κινδύνου του ελληνικού επενδυτικού περιβάλλοντος, αλλά και εν μέρει του φόβου μιας αύξησης στη φορολογία των τυχερών παιγνίων.
Ωστόσο, εκτιμά πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο να επιχειρήσει περιορισμό των παράνομων τυχερών παιχνιδιών, αντί του να επιβαρύνει τις υφιστάμενες ρυθμιζόμενες δραστηριότητες.
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ χαρακτηρίζεται στην έκθεση ως μία από τις «πιο ελκυστικές ιστορίες ανάπτυξης» στην Ελλάδα, για τους επενδυτές, έχοντας ενισχυμένη κερδοφορία, νέα προϊόντα, εξορθολογισμό κόστους και μακροοικονομική ανάκαμψη, ενώ η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επικυρώνει το μονοπώλιο του Ομίλου στο στοίχημα, σε μη διαδικτυακό περιβάλλον αφαίρεσε έναν από τους βασικούς κινδύνους για τον Όμιλο.
Θετική είναι η εκτίμηση της Eurobank Equities για τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 26 Μαΐου, καθώς εκτιμά ότι τα EBITDA θα αγγίξουν τα 87 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 14% σε ετήσια βάση, και τα καθαρά κέρδη τα 52 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5% σε ετήσια βάση.
Συνολικά για το 2015 προβλέπει έσοδα στα 1,542 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη στα 232,1 εκατ. ευρώ, με άνοδο στα 21,228 δισ. ευρώ και στα 257,3 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, το 2016 και στα 2,505 δισ. ευρώ και στα 277,3 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης