Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Επενδυτικό καταφύγιο το ελβετικό φράγκο μεσούσης της ελληνικής κρίσης

Bloomberg: Επενδυτικό καταφύγιο το ελβετικό φράγκο μεσούσης της ελληνικής κρίσης
Το ελβετικό νόμισμα ενισχύεται καθώς υποχωρούν τα ελληνικά ομόλογα
Επενδυτικό καταφύγιο από την αναταραχή που επικρατεί στις αγορές λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον της Ελλάδας αποτελεί το ελβετικό φράγκο, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το ελβετικό νόμισμα ενισχύεται καθώς υποχωρούν τα ελληνικά ομόλογα.
Οι επενδυτές αναζητούν ένα ασφαλές μέρος να εναποθέσουν τα χρήματά τους, καθώς εντείνεται η σπέκουλα περί εξάντλησης της ελληνικής ρευστότητας.
«Το φράγκο επιστρέφει στα κανονικά του επίπεδα, καθώς εντείνεται η αποστροφή ρίσκου», σχολιάζει ο Niels Christensen, στρατηγικός αναλυτής της Nordea Bank.
Οι επενδυτές προτιμούν το φράγκο, καθώς η Ελβετία έχει να καταγράψει εμπορικό έλλειμμα από το 2000, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εξαρτάται από τις ξένες επενδύσεις προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον προϋπολογισμό της.
Στον αντίποδα συναντάμε την Ελλάδα, με τον κίνδυνο χρεοκοπίας να αυξάνεται στο 75% σε ορίζοντας πενταετίας, σύμφωνα με το CMA.
To φράγκο παραμένει ένα από τα πιο ασφαλή νομίσματα, παρά τις παρεμβάσεις της SNB, εκτιμά ο Lee Hardman, στρατηγικός αναλυτής της Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, ο οποίος προβλέπει άνοδο του φράγκου στα 1,03 ανά ευρώ μέχρι τα τέλη του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης