Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυτό που συνέβη στην μετοχή της ΑΤΕ αναδεικνύει τις σοβαρές παθογένειες και τις στρεβλωμένες αντιλήψεις μέρους της επενδυτικής κοινότητας

tags :
   Αυτό που συνέβη στην μετοχή της ΑΤΕ αναδεικνύει  τις σοβαρές παθογένειες και τις στρεβλωμένες αντιλήψεις μέρους της επενδυτικής κοινότητας
Η περίπτωση της ΑΤΕ αποτελεί ίσως την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση ακραίας στρέβλωσης και εκφυλισμού της επενδυτικής συμπεριφοράς.
Κάποιοι αγόραζαν κερδοσκοπώντας στην μετοχή και εν συνεχεία μπορεί οι ίδιοι ή άλλοι πούλησαν και ο τραγέλαφος ανέδειξε ότι απλά δημιουργήθηκε μια φούσκα που ξεφούσκωσε γρήγορα.....

Η μετοχή της ΑΤΕ και η συμπεριφορά που επέδειξε αποτελεί όχι μόνο αντικείμενο της ΕΚ αλλά κυρίως παράδειγμα προς αποφυγή στον επενδυτή του μέλλοντος για το πώς στήνονται τα παιχνίδια και πως ξεστήνονται τα κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Η μετοχή έφθασε σε ελάχιστες μέρες να διαπραγματεύεται υψηλότερα της Alpha και της Eurobank βάση κεφαλαιοποίησης.
Έγκαιρα το www.bankingnews.gr ήταν το μόνο μέσο που διέγνωσε το στημένο κερδοσκοπικό παιχνίδι.
Δεν μπορούμε να πούμε ότι ευθύνεται κάποιος συγκεκριμένος αυτό πρέπει να το διερευνήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Όμως η διοίκηση της ΑΤΕ υπό τον Θ Πανταλάκη έχοντας την παρελθούσα εμπειρία με τις Γενικές Αποθήκες επί εποχής Εθνικής θα έπρεπε να είχε παρέμβει δυναμικότερα.
Αλλά ούτε αυτό είναι σαφές μπορεί να έχει ήδη παρέμβει ώστε να αντιμετωπιστεί η κερδοσκοπία μπορεί και όχι δεν τον γνωρίζουμε.
Αυτό όμως που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι μετά την δική μας προτροπή να παρέμβει η ΕΚ η μετοχή σημείωσε σε 3 μέρες 52 ή 53% πτώση και η πτώση ήρθε να αποκαταστήσει την χρηματιστηριακή φούσκα που κάποιοι δημιούργησαν με επίκεντρο την ΑΤΕ.
Το παιχνίδι στήθηκε από λίγους για να ξεγελάσουν τους πολλούς.
Αποτελεί το λιγότερο χρηματιστηριακή παρακμή σε μια περίοδο που η χώρα καταρρέει η οικονομία καρκινοβατεί κάποιοι θέλουν ακόμη να ακολουθούν πρακτικές του παρελθόντος να κερδοσκοπούν εις βάρος των πολλών.
Την Τρίτη 5 Ιουλίου η μετοχή στα 1,96 ευρώ και την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο 1 ευρώ. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης