Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bild: Το «μεγάλο κόλπο» της Ελλάδας - Πως κατάφερε να πληρώσει το ΔΝΤ

tags :
Bild: Το «μεγάλο κόλπο» της Ελλάδας - Πως κατάφερε να πληρώσει το ΔΝΤ
Από το ταμείο ασφαλείας της ΤτΕ πληρώθηκε το ΔΝΤ σύμφωνα με την Bild
(upd2)Φως στoν τρόπο και τη διαδικασία πληρωμής της δόσης της Ελλάδας προς το ΔΝΤ, ύψους 764 εκατ. ευρώ, την Τρίτη 12/5, ρίχνει η γερμανική εφημερίδα Bild, την ώρα που στερεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.
«Έτσι απαλλάχθηκαν οι Έλληνες από τα χρέη τους», αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος σχετικά με την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, ύψους 764 εκατ. ευρώ.
Η Bild κάνει λόγο για το «μεγάλο κόλπο» της ελληνικής κυβέρνησης.
«Λίγες ώρες πριν, τα χρήματα δεν υπήρχαν στα Δημόσια ταμεία, όμως η χώρα κατάφερε να εξοφλήσει το χρέος της και να παρουσιαστεί στο Eurogroup, παρουσιάζοντας την σύνδρομή της στο ΔΝΤ ως εξόφληση του χρέους», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την Bild τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ προήλθαν από τον λογαριασμό ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).
Η Bild επικαλείται πηγές της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες αναφέρουν ότι εφόσον υπάρχουν τα χρήματα, δεν τίθεται θέμα απάτης.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στα περί τρίτου πακέτου διάσωσης προς την Ελλάδα, επιλογή την οποία επεξεργάζεται η γερμανική κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

(Πρώτη ενημέρωση: Τρίτη 12 Μαΐου 2015, ώρα 10:52)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης