Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blueprint Capital: Παρά τη μικρή φωτεινή αχτίδα, ακόμη να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – πιστωτών

Blueprint Capital: Παρά τη μικρή φωτεινή αχτίδα, ακόμη να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – πιστωτών
Η Ελλάδα κατέβαλε σήμερα εγκαίρως τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επομένως να αποφύγει να καταστεί η πρώτη χώρα που δεν θα έχει καταφέρει να αποπληρώσει το Ταμείο
Στις τελευταίες εξελίξεις, μετά και το Eurogroup της 11ης Μαΐου, αναφέρεται η Blueprint Capital, η οποία σημειώνει ότι αν και η Ελλάδα κατάφερε να αποπληρώσει τη δόση ύψους 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται χωρίς να έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι σαν κάθε εβδομάδα η πληττόμενη από την έλλειψη χρημάτων μεσογειακή χώρα να αφήνει τον υπόλοιπο κόσμο να αναρωτιέται αν θα τα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και αυτή την φορά δεν έγινε κάτι διαφορετικό.
Η Ελλάδα κατέβαλε σήμερα εγκαίρως τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επομένως να αποφύγει να καταστεί η πρώτη χώρα που δεν θα έχει καταφέρει να αποπληρώσει το Ταμείο.
Παρά τη μικρή φωτεινή αχτίδα, σημειώνει η Blueprint Capital, οι κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, για μια ακόμη φορά, κατέληξαν χωρίς συμφωνία.
Ωστόσο, και οι δύο πλευρές επέμειναν ότι έχει υπάρξει πρόοδος, αν και ακόμη υπάρχει σημαντική απόκλιση σε θέματα-κλειδιά, όπως το συνταξιοδοτικό και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, όπως άλλωστε ανέφερε και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης