Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Πολιτική αυτοκτονία για τον ΣΥΡΙΖΑ η μη καταβολή μισθών και συντάξεων

Eurasia Group: Πολιτική αυτοκτονία για τον ΣΥΡΙΖΑ η μη καταβολή μισθών και συντάξεων
«Το βασικό σενάριο για την Ελλάδα περιλαμβάνει την επίτευξη συμφωνίας»
Ως πολιτική αυτοκτονία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει η Eurasia Group την αδυναμία αποπληρωμής μισθών και συντάξεων, εκφράζοντας ωστόσο τη βεβαιότητα πως θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, ο Mujtaba Rahman, αναλυτής της Eurasia Group, επισημαίνει πως η μη καταβολή μισθών και συντάξεων θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η καταβολή των δόσεων προς το ΔΝΤ δεν συνιστά καλό σημάδια για τους μισθούς και τις συντάξεις» τονίζει χαρακτηριστικά ο αναλυτής.
«Η κυβέρνηση ξύνει τον πάτο του βαρελιού, προκειμένου να διασφαλίσει πως θα καταβάλλει μισθούς και συντάξεις στα τέλη του μήνα» εξηγεί εν συνεχεία ο Mujtaba Rahman.
«Εάν δεν τα καταφέρει, θα πρόκειται για πολιτική αυτοκτονία» διατείνει ο αναλυτής.
Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα η Ελλάδα θα καταβάλλει 750 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ, αποστραγγίζοντας περαιτέρω τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού κράτους και θέτοντας σε κίνδυνο την αποπληρωμή των εγχώριων υποχρεώσεων.
Άλλωστε, η ελληνική κυβέρνηση επί αρκετό διάστημα, έχει κηρύξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου να ανέρχονται τον Μάρτιο στα 3,741 δισ. ευρώ.
Ο αναλυτής της Eurasia Group εκτιμά πως ο κίνδυνος για την Ελλάδα θα εξαλειφθεί μόλις υπάρξει συμφωνία και επιβεβαιωθούν οι θετικές προοπτικές.
«Το βασικό σενάριο για την Ελλάδα περιλαμβάνει την επίτευξη συμφωνίας» υπερθεματίζει ο Mujtaba Rahman, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.
Ωστόσο, προειδοποιεί πως δεδομένων των σφιχτών χρονικών περιορισμών, το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος παραμένει πιθανό…

(πρώτη ενημέρωση 12 Μαΐου 2015, 07:34)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης