Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Πιθανή υποχώρηση της στερλίνας όταν κατακαθήσει ο κουρνιαχτός της εκλογικής ευφορίας

Danske Bank: Πιθανή υποχώρηση της στερλίνας όταν κατακαθήσει ο κουρνιαχτός της εκλογικής ευφορίας
Οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι η ισοτιμία στερλίνας προς δολάριο θα σταθεροποιηθεί περί το 1,5350 τις επόμενες εβδομάδες
Ελαφρά υποχώρηση της στερλίνας, μόλις κατακαθήσει ο κουρνιαχτός της εκλογικής ευφορίας, αναμένουν οι αναλυτές της Danske Bank.
Η ισοτιμία του βρετανικού νομίσματος έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με την Danske, θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 1,5350 τις επόμενες εβδομάδες, καθώς μια πιθανή διόρθωση χαμηλότερα μπορεί να αντιμετωπιστεί από μια περαιτέρω αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου.
Όσον αφορά την ισοτιμία με το ευρώ, εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στο 0,7350.
Καθώς ο κουρνιαχτός θα κατακάτσει, τα πράγματα τουλάχιστον από οικονομικής και χρηματοπιστωτικής απόψεως θα είναι όπως πριν, σημειώνει η Danske και προσθέτει: «Επομένως, εκτιμούμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακάμψει όπως προβλεπόταν πριν από τις εκλογές, ενώ συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια τον Νοέμβριο».
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο συνδυασμός της επιπλέον αδυναμίας του ευρώ λόγω του προγράμματος της ΕΚΤ και της αύξησης των επιτοκίων από την BoE θα διατηρήσουν τις πιέσεις στην ισοτιμία της στερλίνας / ευρώ προς το παρόν, με τον στόχο μας γι' αυτήν σε έξι μήνες να είναι το 0,69 ευρώ.
Σημειώνεται ότι σήμερα, Παρασκευή, η στερλίνα καταγράφει υψηλά δυόμισι μηνών, σημειώνοντας άνοδο 1% έναντι του δολαρίου, λαμβάνοντας ώθηση από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η ισοτιμία στερλίνας προς δολάριο διαμορφωνόταν στο 1,5522, το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου, για να υποχωρήσει αργότερα στο 1,5470, με κέρδη 1,48%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης