Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Η οικονομία της Αργεντινής αρχίζει να χορεύει εκ νέου… ταγκό!

CNN Money: Η οικονομία της Αργεντινής αρχίζει να χορεύει εκ νέου… ταγκό!
«Η οικονομία δεν διολισθαίνει πλέον, έχει εισέλθει σε θετικό έδαφος»
Η οικονομία της Αργεντινής, παρά το πλήθος των προβλημάτων, αρχίζει να χορεύει εκ νέου… ταγκό!
Σ’ αυτό το συμπέρασμα φαίνεται πως καταλήγει το CNN Money, αποκρυπτογραφώντας τις τελευταίες χρηματιστηριακές επιδόσεις.
Λαμβάνοντας ώθηση από την επικείμενη προεδρική εκλογή, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο του 2015, η οικονομία διακατέχεται από μία διάχυτη αισιοδοξία, η  οποία αποτυπώνεται τόσο στις μετοχές, όσο και στα ομόλογα.
«Η οικονομία δεν διολισθαίνει πλέον, έχει εισέλθει σε θετικό έδαφος» τονίζει η Wells Fargo.
Όπως εξηγεί το CNN Money, παρά την αύξηση ορισμένων φόρων και τον υψηλό πληθωρισμό, σε γενικές γραμμές η Αργεντινή έχει βρει έναν θετικό βηματισμό, ο οποίος της επιτρέπει να αισιοδοξεί.
Στο θετικό κλίμα προστίθεται και η αύξηση των τουριστών, η οποία αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.
«Η οικονομία ακόμη δίνει σκληρή μάχη, αλλά υπάρχει βελτίωση» αναφέρει ένας 47χρονος Αργεντινός, ιδιοκτήτης ενός ιστορικού μπαρ στο Μπουένος Άιρες.
Ο χρηματιστηριακός δείκτης Merval εντός του 2015, έχει καταγράψει άνοδο +45% σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως.
Παράλληλα, ο δείκτης κατανάλωσης έχει βελτιωθεί κατά +40% έναντι του 2014.
Κύριος παράγοντας της βελτίωσης συνιστούν οι προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου και η προοπτική αλλαγής της διακυβέρνησης της Cristina Fernandez de Kirchner.
Βέβαια, τα προβλήματα παραμένουν, καθώς εξαιτίας της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών του 2001, η χώρα αδυνατεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.
Ενδεικτική είναι η αδυναμία εκμετάλλευσης των τεράστιων πετρελαϊκών αποθεμάτων της χώρας, καθώς το κράτος δεν δύναται να τα αξιοποιήσει δίχως τη συνδρομή ξένων επενδυτών.
«Όλα βαίνουν καλά, εξαιτίας της προοπτικής αλλαγής της κυβέρνησης» υπερθεματίζει ο Russ Dallen, αναλυτής της Caracas Capital Markets, δίνοντας το στίγμα της επικείμενης αλλαγής στη διακυβέρνηση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης