Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Telegraph: Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να ανησυχήσει για τους Φινλανδούς - Ο νέος ΥΠΟΙΚ θα τη σπρώξει στη χρεοκοπία

Telegraph: Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να ανησυχήσει για τους Φινλανδούς - Ο νέος ΥΠΟΙΚ θα τη σπρώξει στη χρεοκοπία
Διόλου φιλική απέναντι στην Ελλάδα η νέα κυβέρνηση της Φινλανδίας
‘Ηρθε η ώρα για την υπερχρεωμένη Ελλάδα να ανησυχήσει για τη νέα κυβέρνηση της Φινλανδίας, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεσή της, με τον νέο υπουργό Οικονομικών της χώρας να απειλεί με «μπλόκο» ενδεχόμενο τρίτο δάνειο προς τη χώρα μας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Telegraph.
Δύο είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.
Ο Timo Soini (Τίμο Σόινι) και ο γνωστός μας Olli Rehn ( Όλι Ρεν). Ο Soini, ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού True Finns είναι το φαβορί.
Ο αποκαλούμενος ως «αρκούδα της Φινλανδίας», δεν αποκλείεται να προκαλέσει εμπλοκή σε ενδεχόμενο τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα, ενώ έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της εξόδους της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.
Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Φινλανδών έλαβε ποσοστό 18% στις εκλογές, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα και η παράδοση θέλει ο ηγέτης του μικρότερου κόμματος του συνασπισμού αναλαμβάνει το πόστο του υπουργείου Οικονομικών.
Ως καλύτερη περίπτωση φαντάζει ο πρώην Επίτροπος της Κομισιόν Olli Rehn - γνωστός ως «τρόμος Rehn» - ο οποίος μπορεί να είναι γνώριμος της Ελλάδας αλλά παραμένει επίσης υπέρμαχος της λιτότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης