Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ανατρεπτική η Der Standard: Η Ευρωζώνη έχει απόλυτη ανάγκη τον Βαρουφάκη - Ξεσκεπάζει όσα πηγαίνουν στραβά…

Ανατρεπτική η Der Standard: Η Ευρωζώνη έχει απόλυτη ανάγκη τον Βαρουφάκη - Ξεσκεπάζει όσα πηγαίνουν στραβά…
"O Γ. Βαρουφάκης, σε πολλά από όσα λέει, έχει δίκιο"
Ένα άκρως ανατρεπτικό άρθρο – υπέρ του Γιάννη Βαρουφάκη – φιλοξενεί η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, η οποία ισχυρίζεται πως η Ευρώπη έχει ανάγκη τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.
Ειδικότερα, το αυστριακό δημοσίευμα υπογραμμίζει πως οι εμφανίσεις του Γ. Βαρουφάκη «ξεσκεπάζουν όλα εκείνα που πηγαίνουν στραβά στην Ευρώπη».
«Από πότε άραγε είναι ταμπού να συζητούνται βασικά πολιτικά ζητήματα στον κύκλο των υπουργών και γιατί δεν θα πρέπει οι πολιτικοί να διαθέτουν επαρκή χρόνο για να συζητήσουν εάν η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πορείας;», διερωτάται το δημοσίευμα.
Όπως εξηγείται εν συνεχεία, ο κύκλος στον οποίο λαμβάνονται οι σημαντικότερες αποφάσεις για την καταπολέμηση της κρίσης, δεν επιτρέπεται να ενεργεί ως λέσχη τεχνοκρατών, καθώς αυτή ακριβώς την εντύπωση δίνουν τελευταία οι υπουργοί Οικονομικών.
Παράλληλα, η Der Standard επισημαίνει πως ο κ. Βαρουφάκης αναζωογόνησε τις συζητήσεις και έδειξε ότι είναι δυνατοί οι εναλλακτικοί τρόποι προσέγγισης.
Επιπλέον, τονίζει πως ο «χαλαρός» τρόπος του κ. Βαρουφάκη έχει προκαλέσει τη συμπάθεια πολλών νέων ανθρώπων στην Ευρώπη, εκπροσωπώντας ο ίδιος θέσεις που μπορεί να δυσαρεστούν κάποιον, ωστόσο ταιριάζουν σε μια Ενωμένη Ευρώπη, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει τόσο την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το ευρώ.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως δίνοντας τα χέρια με τον Γ. Βαρουφάκη οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι είναι ανοικτοί για εναλλακτικές προσεγγίσεις και θα ήταν ένα ισχυρό σύμβολο για την ενότητα στην ήπειρο αν δήλωναν πως θα συμφωνήσουν, παρόλο που έχουν διαφορετική γνώμη.
Σίγουρο είναι, όπως σημειώνει ο συντάκτης της εφημερίδας, ότι η στρατηγική της Ευρώπης ενάντια στην κρίση χρειάζεται ένα νέο προσανατολισμό και εδώ ο Γ. Βαρουφάκης, σε πολλά από όσα λέει, έχει δίκιο, για παράδειγμα προειδοποιώντας ότι η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα δεν έχει λειτουργήσει έως τώρα, καθώς είναι πολύ λίγο το να περικόπτει κανείς μόνον μισθούς και δημόσιες δαπάνες.
Εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble και ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφωνήσουν κάπου στη μέση, η Ευρώπη θα έκανε ένα επιπλέον βήμα προς τα εμπρός, καταλήγει το ανατρεπτικό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης