Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο λιανικού εμπορίου της Ελλάδας - Σύσταση «buy» για Folli Follie, Jumbo και ΟΠΑΠ

HSBC: Επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο λιανικού εμπορίου της Ελλάδας - Σύσταση «buy» για Folli Follie, Jumbo και ΟΠΑΠ
Οι μετοχές των Folli Follie, Jumbo και ΟΠΑΠ έχουν κρατήσει αντιστάσεις, παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον
Επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα εντοπίζει η HSBC, η οποία υποστηρίζει ότι οι μετοχές των Folli Follie, Jumbo και ΟΠΑΠ παρουσιάζουν θετικές αποδόσεις, ενώ πωλούνται και σε discount (40-50%) σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές.
Ειδικότερα, η HSBC επισημαίνει ότι οι μετοχές του λιανικού κλάδου έχουν υποχωρήσει στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά 20% το τελευταίο εξάμηνο, λόγω της οικονομικής κρίσης, που βιώνει η χώρα, ωστόσο επισημαίνει ότι οι μετοχές των Folli Follie, Jumbo και ΟΠΑΠ έχουν κρατήσει αντιστάσεις, γεγονός που τις καθιστά καλή επενδυτική ευκαιρία.
Αναλυτικότερα, καταδεικνύει τις μετοχές της Folli Follie ως την καλύτερη επιλογή, αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 36,5 ευρώ, από 35,6 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας παράλληλα σύσταση «buy».
Στο επίκεντρο τίθεται η καταναλωτική ζήτηση για τα προϊόντα της Folli Follie, η οποία αναμένεται αυξημένη στις ασιατικές αγορές, αλλά και η βελτιωμένη απόδοση της θυγατρικής Juicy Couture, που σε συνδυασμό εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε κερδοφορία τον όμιλο.
Ως προς τα αποτελέσματα, τοποθετεί στα 1,113 δισ. ευρώ τις πωλήσεις για το 2015, από προηγούμενη εκτίμηση για 1,125 δισ. ευρώ, ενώ τις πωλήσεις για το 2016 στα 1,225 δισ. ευρώ, από 1,238 δισ. ευρώ προηγουμένως.
Επιπλέον, εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου θα διαμορφωθούν στα 154 εκατ. ευρώ το 2015 και στα 177 εκατ. ευρώ το 2016, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 151 εκατ. και 172 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Για την Jumbo, η HSBC διατηρεί την τιμή στόχο στα 14 ευρώ και τη σύσταση «buy», σημειώνοντας ότι ο όμιλος κατέγραψε, κατά το γ’ τρίμηνο χρήσης, τη δυναμικότερη αύξηση των εσόδων του, το τελευταίο διάστημα.
Στο επίκεντρο τοποθετεί την έλλειψη ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά και τη δυναμική πορεία του ομίλου, και λόγω Πάσχα, ενώ, αν και επισημαίνει τις πιέσεις που ασκεί η ελληνική οικονομία στα περιθώρια κέρδους της Jumbo, τονίζει ότι η μετοχή της πωλείται σε discount περίπου 50% έναντι των ανταγωνιστών.
Ως προς τα αποτελέσματα της Jumbo, τοποθετεί τα έσοδα στα 583 εκατ. και στα 637 εκατ. ευρώ, για το τρέχον έτος χρήσης και το επόμενο έτος χρήσης αντίστοιχα.
Επιπλέον, εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου θα διαμορφωθούν στα 160 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος χρήσης και στα 175 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος χρήσης.
Τέλος, υποβαθμίζει την τιμή στόχο του ΟΠΑΠ, από 12,5 ευρώ, στα 12,3 ευρώ, διατηρώντας, ωστόσο, τη σύσταση «buy».
Η HSBC εκτιμά ότι ο όμιλος επωφελήθηκε από τη μείωση του προσωπικού, η οποία οδήγησε σε μείωση του λειτουργικού κόστους, ενώ υπογραμμίζει τις θετικές πωλήσεις.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι έχει καθυστερήσει η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων VLT.
Η HSBC προέβη σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις πωλήσεις του ομίλου ΟΠΑΠ.
Αναλυτικότερα, εκτιμά πως οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 5,248 δισ. ευρώ το 2015 και στα 9,155 δισ. ευρώ το 2016, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για πωλήσεις, 6,303 δισ. ευρώ και 13,407 δισ. αντίστοιχα.
Ωστόσο, προέβη σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα καθαρά κέρδη του τρέχοντος έτους, στα 210 εκατ. ευρώ, από 170 εκατ. ευρώ προηγουμένως, ενώ διατήρησε την πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη το 2016 στα 292 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης