Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Η Αθήνα αντί να κάνει μεταρρυθμίσεις αλλάζει πρόσωπα στη διαπραγμάτευση

tags :
WSJ: Η Αθήνα αντί να κάνει μεταρρυθμίσεις αλλάζει πρόσωπα στη διαπραγμάτευση
H αλλαγή προσώπων στη διαπραγμάτευση δεν διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Η αλλαγή των προσώπων στην ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης δεν διασφαλίζει την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, σημειώνει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
«Η Αθήνα αντί να κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλάζει πρόσωπα, γεγονός που δεν διασφαλίζει την παραμονή της στην Ευρωζώνη», τονίζει η WSJ.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, επικρατεί αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας μετά την απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη, γεγονός που προκάλεσε ράλι στο χρηματιστήριο της Αθήνας και υποχώρηση στις αποδόσεις των ομολόγων, καθώς εκτιμάται ότι θα πέσουν οι τόνοι.
«Μόνο που ο Βαρουφάκης δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των επενδυτών και των δανειστών.
Οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι το πρόβλημα», αναφέρει το άρθρο.
Η WSJ υποστηρίζει ότι η συμφωνία δεν πρόκειται να επιτευχθεί και αυτό γιατί η απομάκρυνση Βαρουφάκη δεν μειώνει την πολιτική πρόσκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο Αλέξης Τσίπρας.
Και αυτή είναι να πείσει τους ψηφοφόρους και την Αριστερή Πτέρυγα να δεχθούν τη συμφωνία.
Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν έναν αυξανόμενο σκεπτικισμό γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόθεσή του να δεχθεί τις μεταρρυθμίσεις.
«Μέχρι οι Έλληνες πολίτες κατανοήσουν την ανάγκη των άμεσων μεταρρυθμίσεων, η αλλαγή των προσώπων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν πρόκειται να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης