Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Κίνητρα του Βαρουφάκη για τον επαναπατρισμό των ελληνικών καταθέσεων

Reuters: Κίνητρα του Βαρουφάκη για τον επαναπατρισμό των ελληνικών καταθέσεων
Η Ελλάδα προλειαίνει το έδαφος για τον επαναπατρισμό των ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό
Στους τρόπους με τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να γεμίσει τα άδεια ταμεία εστιάζει το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων επισημαίνει πως η Ελλάδα προλειαίνει το έδαφος για τον επαναπατρισμό των ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό, προαναγγέλλοντας την επιβολή χαμηλού φορολογικού συντελεστή.
«Η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει την εθελοντική δήλωση των καταθέσεων στο εξωτερικό» υποστήριξε ο Γ. Βαρουφάκης, μετά τη συνάντηση με Ελβετούς αξιωματούχους στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το Reuters, οι Έλληνες έστειλαν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, φοβούμενoι την ελληνική χρεοκοπία.
Ένα μεγάλο μέρος των συγκεκριμένων χρημάτων, συμπληρώνει το δημοσίευμα, βρίσκεται στις ελβετικές τράπεζες.
Σύμφωνα με το προωθούμενο νομοσχέδιο, οι εν λόγω καταθέσεις θα φορολογούνται με συντελεστή 15% έως 20% δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο για τον επαναπατρισμό των χρημάτων.
Εάν δεν υπάρξει οικειοθελής δήλωση των χρημάτων και οι ελληνικές αρχές εντοπίσουν τις συγκεκριμένες καταθέσεις, τότε ο συντελεστής θα εκτοξεύεται στο 46% και θα επιβάλλεται επιπλέον πρόστιμο 46% επί του συνολικού εμβάσματος.
Παράλληλα, αναφέρει το Reuters, οι ελληνικές αρχές ετοιμάζονται να υπογράψουν συμφωνία με τις ελβετικές αρχές, με στόχο την ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης