Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Ο Τσίπρας περιορίζει τον «παράτολμο» Βαρουφάκη – Στόχος η συμφωνία με τους δανειστές

BNP Paribas: Ο Τσίπρας περιορίζει τον «παράτολμο» Βαρουφάκη – Στόχος η συμφωνία με τους δανειστές
Οι προοπτικές για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδος με τους πιστωτές άλλαξαν εν μία νυκτί
Σταθερή στη θέση της ότι το ευρώ θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία παραμένει η BNP Paribas, εκτιμώντας ότι ακόμη και να δούμε μια εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ δεν θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Οι προοπτικές για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδος με τους πιστωτές άλλαξαν εν μία νυκτί, με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρας να αλλάζει τους ρόλους στη διαπραγματευτική ομάδα, που χειρίζεται τις συνομιλίες με τους ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ, σημειώνει η BNP Paribas.
«Η κίνηση αυτή θεωρείται ως μια προσπάθεια να περιοριστεί ο ρόλος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη - που συχνά θεωρείται παράτολμος -, και να αναλάβει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος ως συντονιστής μιας νέας ομάδας που θα διαπραγματευθεί τις μεταρρυθμίσεις με τους δανειστές.
Ενώ η Ελλάδα έχει πιθανότητες και επαρκή μέσα για να κάνει τις πληρωμές που λήγουν τον Μάιο και τον Ιούνιο, οι ελληνικές χρηματοδοτικές ανάγκες αυξάνονται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν το Eurogroup της 11ης Μαΐου ως κρίσιμο για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, προσθέτει η BNP Paribas.
Μια λύση στο ελληνικό ζήτημα είναι πιθανό να ενισχύσει την παγκόσμια διάθεση ανάληψης κινδύνου, η οποία θα επηρεάσει αρνητικά το ευρώ.
Έτσι, η εκτίμηση ότι σύντομα θα οδηγηθεί στα επίπεδα των 1,04 δολαρίων παραμένει, ενώ οποιαδήποτε αντίδραση αναμένεται να βρει την αντίσταση της περιοχής των 01.09 - 01.10 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης