Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Ο Βαρουφάκης δεν έχει το μυαλό ενός πολιτικού... αλλά το έχει ο Τσίπρας

WSJ: Ο Βαρουφάκης δεν έχει το μυαλό ενός πολιτικού... αλλά το έχει ο Τσίπρας
"Η Ελλάδα βαδίζει ακροποδητί προς συμφωνία με τους Ευρωπαίους"
Η Ελλάδα πλέον βαδίζει ακροποδητί προς τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους, ενώ την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει στον… πάγο τον Γιάννη Βαρουφάκη.
Τα άνωθεν υποστηρίζει η Wall Street Journal, σε νέα της δημοσίευμα για την πορεία των ελληνικών διαπραγματεύσεων αλλά και για τον εγχώριο «ανασχηματισμό».
Ειδικότερα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καθώς τα χρήματα εξαντλούνται ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει να αναγνωρίζει πως η τρέχουσα τακτική είναι μία… κακή τακτική και γι’ αυτό θέτει στον πάγο τον υπουργό Οικονομικών, προχωρώντας στον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας.
«Το κύκνειο άσμα για τον Βαρουφάκη επήλθε στο Eurogroup της Παρασκευής, όταν αντί της συμφωνίας, υπήρξε καταιγισμός κατηγοριών εναντίον του Έλληνα υπουργού» αναφέρει η Wall Street Journal.
Στο συγκεκριμένο Eurogroup, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γ. Βαρουφάκης επέμεινε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της και γι’ αυτό χρήζει μίας νέας διαγραφής.
Παράλληλα, υποστήριξε πως οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλα μέτρα λιτότητας.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε, υποσχόμενος να τερματίσει τη λιτότητα και όχι να έρθει σε σύγκρουση με τους πιστωτές - ιδίως από τη στιγμή που οι φορολογούμενοι του Νότου δυσανασχετούν με τις κινήσεις της Ελλάδας» επισημαίνει η Wall Street Journal.
Πάντως, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Γ. Βαρουφάκης έχει δίκιο, καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει ένα χρέος, το οποίο ισούται με το 175% του ΑΕΠ.
«Οι Ευρωπαίοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά είναι και επαγγελματίες πολιτικοί, ιδιότητα την οποία δεν κατέχει ο Γ. Βαρουφάκης» διατείνει παράλληλα το δημοσίευμα.
«Ο Βαρουφάκης δεν έχει το μυαλό ενός πολιτικού, αλλά το έχει ο Τσίπρας, ο οποίος αναγνωρίζει πως το 75% των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ» εξηγεί αναλυτικά η Wall Street Journal.
Μία περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης με τους πιστωτές κινδύνευε να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, εγείροντας την οργή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, συμπληρώνει καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης