Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Αυξημένες οι πιθανότητες συμφωνίας, μετά τον «παραγκωνισμό» του Βαρουφάκη

Eurasia Group: Αυξημένες οι πιθανότητες συμφωνίας, μετά τον «παραγκωνισμό» του Βαρουφάκη
"O Γιάννης Βαρουφάκης είχε καταστεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας"
Για θετικό μήνυμα ενόψει της τελικής συμφωνίας κάνει λόγο η Eurasia Group, χαιρετίζοντας τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας.
Ειδικότερα, ο αναλυτής της Eurasia Group, Mujtaba Rahman επισημαίνει πως «πρόκειται για θετική εξέλιξη, η οποία αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες συμφωνίας».
Όπως εξηγεί μιλώντας στους Financial Times, ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε καταστεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας.
«Η σχέση του Γ. Βαρουφάκη με τον Τσίπρα αλλά και η πρόθεση του Πρωθυπουργού να περιορίσει τις αρμοδιότητές του υπουργού Οικονομικών καταλαμβάνει κεντρικό χώρο στο πεδίο δράσης των επενδυτών» υπογραμμίζει εν συνεχεία ο Mujtaba Rahman.
Την ίδια ώρα, οι Financial Times επισημαίνουν πως ο Γ. Χουλιαράκης, δηλαδή ο νέος επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Αθήνας, είναι σαφώς πιο μετριοπαθής από τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος έχει δεχθεί τα ομαδικά πυρά των Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, θρυαλλίδα στην απόφαση ανασχηματισμού της διαπραγματευτικής ομάδας αποτέλεσε η αποτυχία του Eurogroup της Παρασκευής, όπου ο Γ. Βαρουφάκης, μετά από 3 άκαρπους μήνες, απέτυχε να «κλείσει» επιτυχώς την ελληνική αξιολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης