Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ακόμη ενός… Grexit!

Wall Street Journal: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ακόμη ενός… Grexit!
"Η σύγκρουση της Ελλάδας με διεθνείς οργανισμούς παραπέμπει έντονα στην παρατεταμένη διαμάχη της Αθήνας με τους δανειστές της"
Ο ελληνικός αθλητισμός κάνει τα πάντα προκειμένου να μιμηθεί τους Έλληνες πολιτικούς, σχολιάζει επικριτικά η Wall Street Journal, αναφερόμενη στον κίνδυνο αποκλεισμού των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Όπως καυστικά αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ενώ η Αθήνα προσπαθεί να επιτύχει την πολυπόθητη συμφωνία με τους πιστωτές, ένα ακόμη δράμα… του Grexit βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, οι οποίες στοχεύουν στην αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, θέτουν σε τροχιά σύγκρουσης την Ελλάδα με τις διεθνείς ομοσπονδίες ποδοσφαίρου.
Μάλιστα, η Wall Street Journal κάνει ειδική αναφορά στην επιστολή των FIFA και UEFA, οι οποίες απειλούν την Ελλάδα με διεθνή αποκλεισμό.
Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει αδιάλλακτη, με τον αρμόδιο υπουργό Στ. Κοντονή να καθιστά σαφές πως η φιλοσοφία του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να αλλάξει.
«Η εποπτεία των FIFA και UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αποτύχει» σημείωσε ο Έλληνας υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα, το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή στις αρχές του επόμενου μήνα.
Παρ’ όλα αυτά, προσθέτει, οι δύο πλευρές θα έχουν μία τελική συνάντηση στα τέλη Απριλίου, προκειμένου να αναζητήσουν μία κοινή λύση.
«Το ποδοσφαιρικό Grexit δεν είναι βέβαιο, αλλά η σύγκρουση της Ελλάδας με διεθνείς οργανισμούς παραπέμπει έντονα στην παρατεταμένη διαμάχη της Αθήνας με τους δανειστές της» καταλήγει η Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης