Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Ο κίνδυνος μετάδοσης ενός Grexit έχει αυξηθεί

Brown Brothers Harriman: Ο κίνδυνος μετάδοσης ενός Grexit έχει αυξηθεί
O κίνδυνος να ακολουθήσουν και άλλα κράτη – μέλη την έξοδο από την Ευρωζώνη έχει αυξηθεί
Ο κίνδυνος μετάδοσης μίας νέας ελληνικής κρίσης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στον ευρωπαϊκό νότο, έχει επιστρέψει, όπως προειδοποιεί ο Marc Chandler, επικεφαλής οικονομολόγος της Brown Brothers Harriman.
Ειδικότερα όπως σημειώνει «αν και πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσπαθούν να καθησυχάσουν τους επενδυτές και να στείλουν ένα μήνυμα ότι οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσουν με την Ελλάδα, ο κίνδυνος μετάδοσης έχει επιστρέψει».
«Πράγματι, τους τελευταίους μήνες, τα ευρωπαϊκά περιφερειακά ομόλογα έχουν αποσυνδεθεί από τα ελληνικά ομόλογα» διαπιστώνει ο Chandler.
«Ωστόσο από τις αρχές Απριλίου οι αποδόσεις των περιφερειακών ομολόγων έχουν αυξηθεί» συμπληρώνει.
Μάλιστα επισημαίνει ότι σε σχέση με τις αποδόσεις τους στα τέλη του Μαρτίου, οι αποδόσεις των 10ετών περιφερειακών ομολόγων έχουν αυξηθεί περισσότερο από ό, τι στην Ελλάδα (λευκή γραμμή).




Σε αυτό το πλαίσιο υπογραμμίζει ότι η μετάδοση της κρίσης μπορεί να είναι μια πιο δυναμική διαδικασία που ωστόσο δεν μπορεί να είναι επιρρεπής σε μία μόνιμη λύση.
«Ένα Grexit, εκούσιo ή ακούσιo, θα σήμαινε ότι η Ευρωζώνη μπορεί να διασπαστεί» τονίζει ο Chandler.
«Σε περίπτωση που μία χώρα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, ο κίνδυνος να ακολουθήσει κάποιο άλλο κράτος – μέλος έχει αυξηθεί» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης