Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Μαζικό sell off στα ελληνικά assets καθώς ο χρόνος για την Ελλάδα μετράει αντίστροφα

FT: Μαζικό sell off στα ελληνικά assets καθώς ο χρόνος για την Ελλάδα μετράει αντίστροφα
«Το βασικό σενάριο προβλέπει πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμβιβασμό» σημειώνει η Rabobank
Ο χρόνος για την Ελλάδα μετράει αντίστροφα, γεγονός που εγείρει μαζικό sell off στην ελληνική αγορά, προειδοποιούν οι Financial Times, καθώς οι προοπτικές επίτευξης μίας άμεσης συμφωνίας ξεθωριάζουν.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα, οι μετοχές της Πειραιώς και της Εθνικής κατέγραψαν βίαιη πτώση σήμερα, λόγω της φημολογίας περί περιορισμού του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, ενώ ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατρακύλησε σε χαμηλό 3 ετών.
Στο μεταξύ, προσθέτει το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρεοκοπήσει, γεγονός που εκτινάσσει στο 29% το επιτόκιο των 2ετών ομολόγων.
Οι επενδυτές ανησυχούν πως η Ελλάδα θα αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές, συνεπάγοντας τη μη εκταμίευση των 7,2 δισ. ευρώ προς την Αθήνα.
Όπως υπενθυμίζουν οι Financial Times, η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει 200 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ την 1η Μαΐου και 776 εκ. ευρώ την 12η Μαΐου.
Στις 8 Μαΐου πρέπει να αποπληρώσει έντοκα γραμμάτια 1,4 δισ. ευρώ.
«Το βασικό σενάριο προβλέπει πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμβιβασμό» σημειώνει ο αναλυτής της Rabobank, Lyn Graham – Taylor.
Tην ίδια ώρα, οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει πανικό και αναταραχή στους επενδυτές, οι οποίοι φοβούνται το σενάριο της ελληνικής χρεοκοπίας.
«Όσοι έχουν long τοποθετήσεις στα ελληνικά ομόλογα είναι παγιδευμένοι» αναφέρουν τραπεζικές πηγές, μιλώντας στους Financial Times.
Πάντως, υπάρχουν ακόμη ορισμένα hedge funds, τα οποία απορρίπτουν την τρομολαγνεία και συνεχίζουν να επενδύουν στην Ελλάδα, όπως το Paulson & Co, το Greylock και το Third Point.
«Οι επενδυτές επισημαίνουν πως η κύρια πηγή ανησυχίας έγκειται στο εάν η ελληνική χρεοκοπία ή το Grexit μεταδοθούν και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη» καταλήγει το βρετανικό δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης