Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Το Grexit θα τινάξει στον αέρα την Ευρωζώνη - Παραμένει αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας

UBS: Το Grexit θα τινάξει στον αέρα την Ευρωζώνη - Παραμένει αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας
«Το μέλλον της Ελλάδας, παρά τα δύο πακέτα διάσωσης το 2010 και το 2012, παραμένει αβέβαιο»
Σαφή στάση εναντίον του Grexit τηρεί η UBS, η οποία προειδοποιεί πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα… τινάξει στον αέρα την αξιοπιστία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, η ελβετική επενδυτική τράπεζα προειδοποιεί πως εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, τότε η αξιοπιστία της Ευρωζώνης θα εξαϋλωθεί.
«Το μέλλον της Ελλάδας, παρά τα δύο πακέτα διάσωσης το 2010 και το 2012, παραμένει αβέβαιο» εξηγεί χαρακτηριστικά.
Εξ αιτίας της Αθήνας, συνεχίζει η UBS, η ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη.
Ωστόσο, αναγνωρίζει πως η κρίση βρίσκεται σε μία θετική καμπή, καθώς η αποδυνάμωση του ευρώ και η μείωση της τιμής του πετρελαίου έχει παράσχει χείρα βοηθείας στην ευρωπαϊκή οικονομία.
«Το QE μπορεί να επιδιορθώσει τα προβλήματα της Ευρωζώνης» διατείνει χαρακτηριστικά, αν και σπεύδει να σημειώσει πως «είναι αρκετά νωρίς να κρίνουμε τα αποτελέσματα της ποσοτικής χαλάρωσης».
Στο ίδιο μήκος σχήματος και η Commerzbank, η οποία υπογραμμίζει πως η ΕΚΤ «μπορεί πλέον να είναι χαρούμενη χάρη στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ευρωπαϊκή οικονομία».
Όμως, καταλήγει η γερμανική τράπεζα, δεν πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο λήψης πρόσθετων μέτρων, όπως για παράδειγμα η επέκταση του QE και μετά το Σεπτέμβριο του 2016.
Την ίδια στιγμή, έντονη ανησυχία προκαλεί δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο αναφέρεται πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να κηρύξει στάση πληρωμών, εάν δεν καταφέρει να συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους έως το τέλος του Απριλίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, η Ελλάδα αναμένεται να μην αποπληρώσει τις δόσεις των 2,5 δισ. προς το ΔΝΤ τον Μάιο και τον Ιούνιο, εάν καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις με το Eurogroup.
«Πρέπει να φθάσουμε στο τέλος του δρόμου. Εάν οι Ευρωπαίοι δεν εκταμιεύσουν τη δόση, τότε δεν υπάρχει καμία εναλλακτική, πέραν της χρεοκοπίας» επισημαίνει κυβερνητικός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης