Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Η Ευρωζώνη έχει χάσει την υπομονή της με την Ελλάδα - Πρέπει να υπάρξει συμφωνία στις 24/4

MarketWatch: Η Ευρωζώνη έχει χάσει την υπομονή της με την Ελλάδα - Πρέπει να υπάρξει συμφωνία στις 24/4
Tην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup στις 24/4 τονίζει το Marketwatch
Οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα, προειδοποιεί με σημερινό του δημοσίευμα το MarketWatch, σημειώνοντας πως έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες διαπραγματεύσεων χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Όπως επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν απογοητευτεί από την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει μία επαρκή λίστα μεταρρυθμίσεων στις Βρυξέλλες, την προηγουμένη εβδομάδα. Μάλιστα εκτιμάται ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της βρίσκονται υπό πλήρη ένταση, με αποκορύφωμα την ρήξη με την Γερμανία μετά την επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.
«Η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει από ρευστό μέσα στον Απρίλιο εάν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα δεν συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά το MarketWatch.
Παράλληλα επισημαίνει ότι αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup στις 24 Απριλίου, βρουν επαρκείς τις προτάσεις της Αθήνας, θα ξεκλειδώσουν της επόμενη δόση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
Έτσι η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις της την άνοιξη και θα γλιτώσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.
Παρότι θα είναι η τέταρτη φορά που οι ελληνική αντιπροσώπευα θα παρουσιάσει την πρόταση της για τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει, το Marketwatch αμφισβητεί το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης