Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ - Δεν τίθεται θέμα περιορισμού του

Goldman Sachs: Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ - Δεν τίθεται θέμα περιορισμού του
Στο ποσό των 52,52 δισ. ευρώ ανήλθε το συνολικό ύψος του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) της ΕΚΤ, κατά την τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής του
Mικρή χαρακτηρίζει η Goldman Sachs την πιθανότητα μεταβολών στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, το γνωστό QE, κατά το τρέχον έτος, 2015.
Η πιθανότητα αλλαγών στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ φέτος είναι μικρή, διαμηνύουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Ταυτόχρονα η Goldman Sachs δεν θεωρεί πως στην τρέχουσα συγκυρία θα υπάρξει συζήτηση στους κύκλους της ΕΚΤ για ενδεχόμενη μείωση του όγκου των αγορών ομολόγων.
Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη αναφέρει από τις αρχές της εβδομάδας το www.bankingnews.gr, στο ποσό των 52,52 δισ. ευρώ ανήλθε το συνολικό ύψος του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) της ΕΚΤ, κατά την τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής της ποσοτικής χαλάρωσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΚΤ, οι αγορές κρατικών ομολόγων ανήλθαν στα 52,52 δισ. ευρώ κατά την εβδομάδα, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3 Απριλίου.
Ας σημειωθεί πως πρόκειται για την τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής της ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία αποσκοπεί στην τόνωση του πληθωρισμού.
Την πρώτη εβδομάδα το ύψους του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων είχε διαμορφωθεί στα 9,751 δισ. ευρώ, τη δεύτερη στα 26,33 δισ. ευρώ και την τρίτη στα 41,016 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, η ΕΚΤ προέβη στην αγορά καλυμμένων ομολόγων, ύψους 64,67 δισ. ευρώ και στην αγορά ABS, ύψους 4,89 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης