Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Μπορεί η Ευρωζώνη να σωθεί από ένα Grexit... αλλά μία χώρα θα καταρρεύσει

Bank of America Merrill Lynch: Μπορεί η Ευρωζώνη να σωθεί από ένα Grexit... αλλά μία χώρα θα καταρρεύσει
Mια χώρα είναι πιθανό να διαβρωθεί περισσότερο από ό, τι οι υπόλοιπες. Αυτή είναι η γειτονική Βουλγαρία
Η ανεπάρκεια ταμειακών διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου έχει δύο οικονομικά εμπόδια να ξεπεράσει αυτή την εβδομάδα.
Την Τετάρτη, η Αθήνα θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει 1,4 δισ. ευρώ από έντοκα γραμμάτια, ή πολύ βραχυπρόθεσμο χρέος, που λήγουν την επόμενη εβδομάδα. Την επόμενη ημέρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να πληρωθεί 458 εκατ. ευρώ.
Δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της χώρας συνεχίζονται, οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης επαναλαμβάνουν τον πανικό του 2010, όταν η Αθήνα είχε αποκλειστεί από τις αγορές κεφαλαίων.
Αυτή τη φορά όμως υπάρχει ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ύψους 1,1 τρισ. ευρώ για να διευκολύνει τις αγορές.
Όπως οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch το έθεσαν:
Η εισαγωγή του QE της ΕΚΤ φαίνεται να έχει πείσει την αγορά ότι διαχύσεις θα είναι μικρές και τα spreads είναι πλέον αυστηρότερα από ό, τι στην αρχή του έτους.
Και ενώ η νομισματική γενναιοδωρία από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ αποδεικνύεται αρκετή για να ηρεμήσει τις αγορές σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, μια χώρα είναι πιθανό να διαβρωθεί περισσότερο από ό, τι οι υπόλοιπες.
Αυτή είναι η γειτονική Βουλγαρία.
Τα διαγράμματα από την Bank of America Merrill Lynch υποδηλώνουν ότι η Ελλάδα παραμένει μια σημαντική εξαγωγική αγορά για τη Βουλγαρία και ότι οι τράπεζες μεταφέρουν την έκθεση τους σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης