Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Stratfor: Ο μεγαλύτερος εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι… βουλευτές του - Πιθανές οι πρόωρες εκλογές

Stratfor: Ο μεγαλύτερος εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι… βουλευτές του - Πιθανές οι πρόωρες εκλογές
"Οι διαφωνίες θα γίνουν πιο ορατές τον Απρίλιο"
Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα έγκειται στην απείθεια των κυβερνητικών βουλευτών, προειδοποιεί η Stratfor, ενόψει της ψήφισης ορισμένων επώδυνων μεταρρυθμίσεων.
Ειδικότερα, το αμερικανικό think tank προειδοποιεί πως «η σημαντικότερη ωστόσο απειλή για την Ελλάδα έρχεται από το εσωτερικό της».
Όπως εξηγεί αναλυτικά, η κυβέρνηση θα κληθεί ίσως να διαχειρισθεί την απείθεια ορισμένων βουλευτών που αντιδρούν σε ορισμένες από τις προτάσεις της.
«Οι διαφωνίες θα γίνουν πιο ορατές τον Απρίλιο, όταν κατατεθούν οι μεταρρυθμίσεις στο Κοινοβούλιο και θα κλιμακωθούν στα τέλη Ιουνίου όταν η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί μια καινούργια συμφωνία με τους πιστωτές της» σημειώνει εν συνεχεία.
Τότε, συνεχίζει, οι πολιτικές πιέσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές ή σε δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Πάντως, η Stratfor υπογραμμίζει πως το Βερολίνο επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα ενσωματωμένη στη Δύση.
«Η Αθήνα έχει προβεί σε διάφορες κινήσεις για να δείξει την ισχύ των δεσμών της με την Ρωσία, ενώ ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με το πρόεδρο Πούτιν τον Απρίλιο. Το Βερολίνο φοβάται ότι η Αθήνα θα μπορούσε να παρέμβει στην πολιτική της σχετικά με την Ρωσία, θέτοντας πχ βέτο στις κυρώσεις κατά της Μόσχας» αναλύει.
«Φοβάται επίσης, όπως και οι ΗΠΑ, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να καταστεί εταίρος που εξυπηρετεί τα ενεργειακά και αμυντικά συμφέροντα της Ρωσίας. Κατά συνέπεια, η Γερμανία θα προσπαθήσει πιθανώς να διευκολύνει την Ελλάδα» συνεχίζει η Stratfor.
“Αυτό ωστόσο δεν θα είναι εύκολο, καθώς αρκετά συντηρητικά μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου αντιτίθενται στο δανεισμό της Αθήνας. Το πιθανότερο είναι ότι το Eurogroup θα αποφασίσει την κατάτμηση της τελευταίας δόσης του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας σε μικρότερες δόσεις, που θα συνδέονται με τις μεταρρυθμίσεις. Οι Γερμανοί βουλευτές θα διαμαρτυρηθούν, αλλά στο τέλος θα εγκρίνουν την απόφαση» καταλήγει το αμερικανικό think tank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης