Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Λάβετε θέσεις long στο δολάριο από τον Απρίλιο του 2015, θα συνεχιστεί η διολίσθηση του ευρώ

Societe Generale: Λάβετε θέσεις long στο δολάριο από τον Απρίλιο του 2015, θα συνεχιστεί η διολίσθηση του ευρώ
Οι συνθήκες φαίνεται ότι οδηγούν σε ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος
Να λάβουν θέσεις long στο δολάριο, από τον ερχόμενο Απρίλιο και έπειτα, καλεί τους επενδυτές η Societe Generale, η οποία βλέπει ότι η συναλλαγματική αγορά έχει δώσει σημάδια bullish (αισιόδοξα) για το αμερικανικό νόμισμα.
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα το δολάριο ανατιμήθηκε, σχολιάζει η Societe Generale, με τις συνθήκες να οδηγούν σε συνέχεια της ανοδικής πορείας για το νόμισμα.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως η επικείμενη ποσοτική σύσφιγξη από την Federal Reserve, θα οδηγήσει σε πτώση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου.
Αναλυτικότερα, εκτιμά πως θα υπάρξει μικρή πτώση της ισοτιμίας, σε περίπτωση που η Fed προβεί σε αύξηση των επιτοκίων μία φορά εντός του 2015, ενώ σε περίπτωση δεύτερης αύξησης μέσα στην ίδια χρονιά, η Societe Generale, βλέπει πτώση της ισοτιμίας στο 1 προς 1 δηλαδή την  απόλυτη ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.
Τέλος, συμβουλεύει τους επενδυτές να λάβουν θέση long και για τις ισοτιμίες δολαρίου-γεν, δολαρίου ΗΠΑ-δολαρίου Αυστραλίας και δολαρίου ΗΠΑ-δολαρίου Καναδά, καθώς όλα δείχνουν ότι θα ενισχυθούν από τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης