Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ANZ: H συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου θα υποχωρήσει κάτω από το 1 προς 1

ANZ: H συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου θα υποχωρήσει κάτω από το 1 προς 1
Η πτώση του ευρώ θα συνεχιστεί, αναφέρουν αναλυτές της αυστραλιανής τράπεζας
Οι κίνδυνοι για το ευρώ παραμένουν σε ισχύ και για τον λόγο αυτό η  πτώση του θα συνεχιστεί  έναντι του δολαρίου, αναφέρουν οι αναλυτές της ANZ (Australia and New Zealand Banking Group).
Ως αποτέλεσμα, θεωρείται πιθανό και ρεαλιστικό ενδεχόμενο μια πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου κάτω από το 1 προς 1.
Αναλυτικότερα, «η βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη, εν μέρει αναμενόμενη, εν μέρει συμπτωματική, δεν έχει καταφέρει να στηρίξει το ευρώ».
«Παρά τα εμφανή σημάδια ανάκαμψης, βάσει των οικονομικών δεικτών, τα οποία είναι ευπρόσδεκτα, είναι πολύ νωρίς, ακόμα, για αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ», αναφέρουν οι αναλυτές της αυστραλιανής τράπεζας, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχουν στοιχεία, που να στηρίζουν ότι η οικονομική ανάκαμψη που παρατηρείται είναι αυτοτροφοδοτούμενη».
Ενώ μια περίοδο διορθωτικών και ενισχυτικών δράσεων για τη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου έγινε αισθητή πρόσφατα, εντούτοις η τάση για το ευρώ παραμένει καθοδική και είναι πιθανό να βρεθεί το ευρώ κάτω από το 1 ευρώ προς 1 δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης