Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Η μεταβλητότητα στην αγορά συναλλαγμάτων θα συνεχιστεί – Στο επίκεντρο οι αποφάσεις της Fed

Societe Generale: Η μεταβλητότητα στην αγορά συναλλαγμάτων θα συνεχιστεί – Στο επίκεντρο οι αποφάσεις της Fed
Υψηλή μεταβλητότητα προβλέπει για το αμερικανικό δολάριο, η Societe Generale
Η μεταβλητότητα στην αγορά συναλλαγμάτων θα συνεχιστεί, κυρίας εξαιτίας του αμερικανικού δολαρίου, αναφέρει σε έκθεσή της, η Societe Generale.
Ειδικότερα, τονίζει ότι η βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα του δολαρίου είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του ευρώ.
Η μεταβλητότητα του δολαρίου είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, εν όψει της απόφασης για ποσοτική σύσφιγξη της Federal Reserve.
Μάλιστα, η Societe Generale εκτιμά πως, δεδομένης της μετριοπαθούς στάσης των περισσότερων κεντρικών τραπεζών των G10, η Fed είναι αυτή που οδηγεί σε μεταβολές την συναλλαγματική αγορά.
Το σημείο αιχμής για το δολάριο δεν θα έλθει μετά την πρώτη αύξηση των επιτοκίων, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αβεβαιότητα θα παραμείνει, υπογραμμίζει η Societe Generale.
Σε αντίθεση με την προηγούμενη ποσοτική σύσφιγξη, η οποία πραγματοποιήθηκε με σταθερό ρυθμό, ήτοι με σταδιακή αύξηση των επιτοκίων σε κάθε συνεδρίαση, ενδέχεται η Fed να διατηρεί τα επίπεδα σταθερά σε κάποιες από τις συνεδριάσεις.
Αυτή η αβεβαιότητα, επισημαίνει η έκθεση, για την αύξηση των επιτοκίων θα κρατήσει τα επίπεδα μεταβλητότητας του δολαρίου υψηλά, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει αυτό ότι θα συνεχίσει να κινείται αποκλειστικά ανοδικά, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης