Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg και Natixis συμφωνούν… Δεν θα υπάρξει φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ σε Ισπανία και Γαλλία

Berenberg και Natixis συμφωνούν… Δεν θα υπάρξει φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ σε Ισπανία και Γαλλία
«Μία ελληνικού τύπου - είτε αριστερή, είτε δεξιά – διακυβέρνηση της Ισπανίας και της Γαλλίας είναι απίθανη»
Ικανοποιημένοι από τα εκλογικά αποτελέσματα σε Ισπανία και Γαλλία δηλώνουν οι αναλυτές διεθνώς, τονίζοντας πως το σενάριο ανάληψης της διακυβέρνησης από μία πολιτική δύναμη, αντίστοιχης του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει εξαιρετικά απίθανο.
Ειδικότερα, κατόπιν των εκλογικών αποτελεσμάτων σε Ανδαλουσία και Γαλλία, ο αναλυτής της Berenberg Bank, Christian Schulz, καθιστά σαφές πως το σενάριο ανάληψης της διακυβέρνησης σε Ισπανία και Γαλλία από μία πολιτική δύναμη, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει εξαιρετικά απίθανο.
«Μία ελληνικού τύπου - είτε αριστερή, είτε δεξιά – διακυβέρνηση της Ισπανίας και της Γαλλίας είναι απίθανη» τονίζει χαρακτηριστικά.
«Οι λαϊκιστές ενισχύονται, αλλά παραμένουν μακριά από την εκλογική νίκη» σημειώνει εν συνεχεία.
«Η οριακή ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας το δ’ 3μηνο και η σταθεροποίηση της ανεργίας αναμένεται να προκαλέσουν ζημιά στη δημοτικότητα της Le Pen» εκτιμά από την πλευρά της Natixis, ο Sylvain Broyer.
«Τα επόμενα δύο χρόνια, εάν δεν υπάρξει ένα εξωτερικό σοκ ή ένας νέος γεωπολιτικός κίνδυνος, η ανεργία θα μειωθεί αρκετά» τονίζει εν συνεχεία, εκτιμώντας πως το Εθνικό Μέτωπο της Le Pen, σε περίπτωση ενός τέτοιου ενδεχομένου, θα απολέσει έως και 5 ποσοστιαίες μονάδες.
«Παρά τη δυναμική του Podemos, οι Σοσιαλιστές της Ανδαλουσίας κατέδειξαν πως εξακολουθούν να παραμένουν ισχυροί» σημειώνει αναφερόμενος στην Ισπανία, ο Jose Ignacio Torreblanca του European Council on Foreign Relations.
«Η άνοδος των νέων κομμάτων αναγκάζει τα παλαιά κόμματα να προσπαθήσουν περισσότερο και να αλλάξουν» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης