Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Το 2159 οι γυναίκες θα αμείβονται στις ΗΠΑ το ίδιο με τους άνδρες

Bloomberg: Το 2159 οι γυναίκες θα αμείβονται στις ΗΠΑ το ίδιο με τους άνδρες
Το επίπεδο των αμοιβών στις γυναίκες είτε χειροτερεύει είτε παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις μισές Πολιτείες
Παρά το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει υπογράψει από τις 8 Απριλίου του 2014 διάταγμα που εξισώνει τις μισθολογικές ανισότητες ανάμεσα στα δυο φύλα, σε πέντε αμερικανικές πολιτείες οι αμοιβές των γυναικών είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές των ανδρών στον ίδιο επαγγελματικό τομέα. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται έρευνα του Institute for Women's Policy Research, το τεράστιο αυτό κενό δεν πρόκειται να μειωθεί έως και το 2159 στην πολιτεία του Wyoming ενώ σε αυτήν της Florida η ισότητα θα έρθει νωρίτερα. Το 2038!
Το 2013 οι γυναίκες αμείβονταν με 78.3 cents του δολαρίου όταν οι άνδρες κέρδιζαν περισσότερα από 76.5 cents από το 2012.
Μόνο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης οι ανισότητες είναι μικρότερες ενώ στην πολιτεία της Louisiana είναι οι μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί.
«Παρά τις προόδους που έχουν επιτευχθεί σε κάποιες περιοχές των ΗΠΑ , το επίπεδο των αμοιβών στις γυναίκες είτε χειροτερεύει είτε παραμένει σταθερά σε χαμηλά επίπεδα στις μισές τουλάχιστον Πολιτείες την τελευταία δεκαετία» υποστηρίζει η Heidi Hartmann, πρόεδρος του Ινστιτούτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης