Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Η Γερμανία παρουσιάζει τον ταχύτερο ρυθμό γήρανσης - Ολόκληρες περιοχές ερημώνουν

Economist: Η Γερμανία παρουσιάζει τον ταχύτερο ρυθμό γήρανσης - Ολόκληρες περιοχές ερημώνουν
Eως το 2060 ο πληθυσμός της Γερμανίας θα έχει μειωθεί κατά 20 εκατ.
Η μικρή πόλη Schladen-Werla στην Κάτω Σαξωνία στα σύνορα της άλλοτε ανατολικής με τη δυτική Γερμανία, έχει χαρακτηριστεί ως «ο δημογραφικός δαίμονας».
Κι αυτό γιατί , σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Andreas Memmert ο πληθυσμός της θα μειωθεί κατά 1/3 έως το 2030 καθώς όλο και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπου την περιοχή.
Ήδη παρατηρείται μια συρρίκνωση της πόλης καθώς σχολεία, τράπεζες, καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες ακόμη και υπηρεσίες υγείας κλείνουν λόγο μείωσης των αναγκών στην παροχή υπηρεσιών.
«Αυτό κάνει τη ζωή όσων μένουν ακόμη πιο δύσκολη κυρίως σε θέματα υγείας» υποστηρίζει ο δήμαρχος της πόλης ο οποίος δεν είναι ο μόνος στη Γερμανία που ανησυχεί για την μείωση του πληθυσμού.
Στατιστικά στοιχεία που επιβεβαιώνονται κάθε χρόνο δείχνουν, ότι ο πληθυσμός της Γερμανίας έχει τον ταχύτερο ρυθμό γήρανσης, παρά το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα των τελευταίων χρόνων.
Υπολογίζεται ότι έως το 2060 ο πληθυσμός της Γερμανίας θα έχει μειωθεί κατά 20 εκατ.
Οι επιπτώσεις της μείωσης αυτής θα φανούν περισσότερο με τα χρόνια καθώς ολόκληρες πόλεις και περιοχές δεν θα έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και άλλες σημαντικές υπηρεσίες.
«Οι γερμανοί πιστεύουμε ότι το κράτος είναι έξυπνο και οι πολίτες χαζοί» υποστηρίζει ο δήμαρχος Andreas Memmert αναφερόμενος στους αργούς ρυθμούς που η πολιτεία αντιμετωπίζει το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού της.
«Πρέπει να γίνουμε πιο ευέλικτοι ώστε να προλάβουμε τις οικονομικές επιπτώσεις αυτού του κοινωνικού προβλήματος» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης