Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Ομόλογα ή μετοχές: Ποιά "φούσκα" είναι μεγαλύτερη; - Ποιος ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών;

Societe Generale: Ομόλογα ή μετοχές: Ποιά
Τα δύο περιουσιακά στοιχεία είναι εξίσου υπερτιμημένα και εγγυώνται εξίσου αρνητικές αποδόσεις μακροχρόνια
Ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα θέματα των τελευταίων χρόνων είναι το κατά πόσο η φούσκα των ομολόγων είναι μεγαλύτερη από αυτή των μετοχών ή το αντίστροφο.
Παρότι είναι ουσιαστικά δύσκολο να καταλήξει κανείς σε απάντηση, στο τελευταίο report της Societe General “Risk Premium” εμφανίζεται σε γράφημα η σχετική φτηνή αποτίμηση και η έλλειψη εκτίμησης μιας πλειάδας κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων και τις αποδόσεις τους.


Embedded image permalink

Το συμπέρασμα, δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν που έχει παρατηρήσει τα τελευταία 7 χρόνια τα 13 τρισ. δολάρια που οι τράπεζες εισέπραξαν ως «ενεση ρευστότητας».
«Αυτό που κατανοεί κανείς όταν παρατηρεί τα αμερικανικά ομόλογα και τις αμερικανικές μετοχές, σύμφωνα τουλάχιστον με την Societe General, και τα δύο περιουσιακά στοιχεία είναι εξίσου υπερτιμημένα και εγγυώνται εξίσου αρνητικές αποδόσεις μακροχρόνια.
Το μόνο περιουσιακό στοιχείο που δεν είναι μαζικά υπεραγορασμένο και ακριβό είναι τα κρατικά ασιατικά ομόλογα, οι μετοχές και τα... σκουπίδια (junk).
Αυτό σημαίνει ότι το θαύμα θα έρθει από την τελική αγοραστική ώθηση των κεντρικών τραπεζών σε ένα παιχνίδι για την αναθέρμανση της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης